Кабмін збільшить кількість пільгових кредитів на будівництво малих електростанцій

Кабмін збільшить кількість пільгових кредитів на будівництво малих електростанцій

Кабінет Міністрів розширить програму "Доступні кредити 5-7-9%" на будівництво генерації електроенергії.

Про це заступник міністра економіки Олексій Соболев заявив під час наради з представниками бізнесу, передає пресслужба міністерства.

Наголошується, що серед ключових питань, що порушував під час наради бізнес, – доступ до фінансових ресурсів, необхідних для реалізації проєктів розподіленої генерації.

За словами Соболева, один з інструментів, який зарекомендував себе дуже гарно і який держава може запропонувати бізнесу, – пільгове кредитування за програмою 5-7-9.

Наразі уряд готує рішення щодо розширення цієї програми на проєкти розподіленої генерації. Це до 150 млн грн кредиту на пільгових умовах, що достатньо для реалізації невеликих проєктів. Водночас ми працюватимемо з нашими партнерами з ЄБРР та ЄІБ над тим, щоб швидше залучити кошти Ukraine Facility на відновлення енергетики, – зазначив заступник міністра економіки.

Як відзначалося на нараді, своєю чергою, муніципальна влада може реалізувати власні проєкти зі збільшення наявних енергопотужностей теплокомуненерго за допомоги державно-приватного партнерства.

Також під час наради порушувались питання страхування воєнних ризиків, рішень, які дозволять комерційним банкам активніше кредитувати проєкти розподіленої генерації тощо.

Нагадаємо, Гуменюк призначили на посаду, не пов'язану зі взаємодією із медіа - Стратком

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next