Вселенський Патріархат приєднався до комюніке Саміту миру

Вселенський Патріархат приєднався до комюніке Саміту миру

Вселенський Патріархат став одним із підписантів декларації Саміту миру, що тривав у Швейцарії упродовж 15-16 червня.

Про це повідомили у Федеральній раді Швейцарії.

Серед підписантів комюніке тепер з’явився Вселенський Патріархат. Загалом декларацію підписали 78 держав, а також Європейська Рада, Єврокомісія та Європарламент.

В ухваленому комюніке йдеться, що підписанти провели «плідний, всебічний і конструктивний обмін різними думками» щодо досягнення миру, заснованого на міжнародному праві, зокрема Статуті ООН. Водночас у ньому зазначили, що «досягнення миру вимагає залучення та діалогу між усіма сторонами», а тому в майбутньому вживатимуть заходів для залучення представників усіх сторін.

Зокрема, ми підтверджуємо нашу відданість утриманню від загрози або застосування сили проти територіальної цілісності або політичної незалежності будь-якої держави, принципів суверенітету, незалежності та територіальної цілісності всіх держав, включно з Україною, в межах їхніх міжнародно визнаних кордонів, включно з територіальними водами, і розв’язанню спорів мирними засобами, як-от принципами міжнародного права, — йдеться в тексті комюніке, яке начебто мають підписати учасники саміту.

Крім того, у документі мають зафіксувати спільне бачення учасників саміту щодо ядерної безпеки, продовольчої безпеки та звільнення полонених.

Нагадаємо, Росіяни готують посібник для шкіл з "історії новоросії" - ЦНС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС
За минулу та з початку поточної доби порушень режиму припинення вогню на Донбасі не зафіксовано.
Loading...
Load next