Туск переконаний, що безпекова угода з Україною буде підписана до саміту НАТО

Туск переконаний, що безпекова угода з Україною буде підписана до саміту НАТО

Безпекова угода між Варшавою і Києвом найпевніше буде підписана до саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня.

Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив журналістам у Брюсселі, повідомляє PAP.

З упевненістю на 99% можу сказати, що у Варшаві ще до саміту НАТО ми разом із Президентом Зеленським підпишемо цю угоду, - сказав Туск.

Він підкреслив, що підготовку безпекової угоди “практично завершено”.

Туск додав, що разом із міністром національної оборони Польщі має “дуже ретельно зважити, як Польща може далі допомагати Україні”.

При цьому прем'єр-міністр зауважив, що уряд жодним чином не хоче і не може послабити обороноспроможність Польщі.

Маємо обговорити ще декілька деталей, - зазначив Туск.

За його словами, йдеться більше про певні формулювання, ніж про сумніви щодо готовності допомагати Україні.

Глава польського уряду зазначив, що на зустрічі у четвер із Президентом України Володимиром Зеленським у Брюсселі він задекларував допомогу з боку Польщі для України.

Я дуже чітко сказав: ми допоможемо, тому що ваша безпека – це наша безпека. Але ми не будемо робити нічого, що послабить ... наші безпекові можливості. Йдеться про винищувачі, про озброєння, яке інколи так само потрібне Польщі, як й Україні, - наголосив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, У Google Перекладачі з'явиться понад 100 нових мов, серед них ‒ кримськотатарська

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Очільник НАТО заявив, що росія не виводить свої війська з України, а переміщує їх Очільник НАТО заявив, що росія не виводить свої війська з України, а переміщує їх
За словами Єнса Столтенберга, можна очікувати нові наступальні дії.
"У нас немає однозначного рішення про членство України в НАТО" - Столтенберґ "У нас немає однозначного рішення про членство України в НАТО" - Столтенберґ
Генсек НАТО Єнс Столтенберґ визнав розчарування українців у зв’язку з обіцянкою членства в НАТО у 2008 році, яка через 13 років залишається невиконаною.
У Данії вандали розмалювали пам'ятник Шевченкові у російський триколор У Данії вандали розмалювали пам'ятник Шевченкові у російський триколор
У місті Копенгаген невідомі осквернили пам'ятник українському письменнику та художнику Тарасу Шевченку. Його розмалювали у кольори прапора Російської Федерації - білий, синій та червоний.
Loading...
Load next