Турецький омбудсман може відвідати РФ для моніторингу дотримання прав українських полонених

Турецький омбудсман може відвідати РФ для моніторингу дотримання прав українських полонених

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець під час онлайн-зустрічі обговорив із турецьким колегою Шерефом Малкочем його можливий візит на територію Росії з метою моніторингу дотримання прав українських військовополонених.

Про це повідомив Лубінець у соцмережі.

Провів онлайн-зустріч з турецьким колегою, Головним Омбудсманом Шерефом Малкочем. Висловив вдячність пану Малкочу за нашу продуктивну співпрацю. Зокрема за тримання на контролі захисту прав українських дітей у Туреччині, які постраждали від російської агресії. Обговорили посилення спільної роботи з ЮНІСЕФ. Окрім того, обговорили можливий візит пана Малкоча на територію Росії з метою моніторингу дотримання прав українських військовополонених, - написав він.

Лубінець додав, що сторони порушили питання щодо механізмів повернення українських цивільних заручників.

За його словами, на зустрічі також був присутній Наріман Джелял, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, якого росіяни утримували з 2021 року. Він поділився своїми думками з омбудсманом Туреччини "як людина, яка знає про російську неволю не з чуток".

Нагадаємо, Дитячу лікарня «Охматдит» відновлюватимуть у найкоротші терміни за сучасними стандартами

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу
Такий випадок не є поодиноким.
ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників
Раніше у березні ОБСЄ заявило, що їм вдалось евакуювати з України майже 500 членів міжнародної місії.
Loading...
Load next