Затримано медиків з Дніпра, які "заробили" понад мільйон гривень на шахрайській схемі з програмою "Доступні ліки"

Затримано медиків з Дніпра, які "заробили" понад мільйон гривень на шахрайській схемі з програмою "Доступні ліки"

Викрито медиків-шахраїв з Дніпра, які завдали бюджету понад мільйон гривень збитків завдяки шахрайській схемі з програмою "Доступні ліки". 

Про це повідомив Офіс генпрокурора України.

У Дніпрі сімейний лікар виписав неіснуючим пацієнтам 1,6 тисячі е-рецептів, завдавши державі збитків на понад 1 млн грн, - сказано в повідомленні.

Зазначається, що за процесуального керівництва Правобережної окружної прокуратури міста Дніпра повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи. Їм інкримінують шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, та несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах, що заподіяли значну шкоду (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4, 5 ст. 190, ч. 3 ст. 362 КК України).  

За даними слідства, організатор схеми, сімейний лікар з Дніпра, залучивши знайомих, розробив шахрайську схему заволодіння бюджетними коштами. Підозрювані створювали фейкові акаунти пацієнтів в електронній медичній системі "HELSI", використовуючи вигадані анкетні дані, а також дані померлих людей. У подальшому виписували «пацієнтам» електронні рецепти на ліки. Після цього підшуковували фармацевтів, керівників мереж аптек та аптечних пунктів для "погашення" рецептів та отримання грошових коштів в якості компенсації згідно державної програми "Доступні ліки". 

Так упродовж двох років підозрювані створили більш ніж 1,6 тис електронних рецептів та незаконно отримали понад 1 млн грн бюджетних коштів, - йдеться в повідомленні.

У ході обшуків за місцями проживання та роботи підозрюваних було вилучено документацію, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи, грошові кошти. 

Прокуратурою також ініційовано питання щодо позбавлення ліцензій аптечних закладів, причетних до вчинення кримінального правопорушення.  

Нагадаємо, Російські "шахеди" у Румунії: США заявили про готовність допомогти у розслідуванні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Харкові помер український військовий, який дістав поранення на Донбасі (фото) У Харкові помер український військовий, який дістав поранення на Донбасі (фото)
Внаслідок обстрілів, які відбулись 15 липня, з боку російських бойовиків було поранено двох українських військовослужбовців. Серед них був і Олександр, який отримав 80% опіків тіла.
У Дніпрі жінка спалила майже 100 тисяч гривень через "голоси у голові" (фото) У Дніпрі жінка спалила майже 100 тисяч гривень через "голоси у голові" (фото)
Крім жінки і дитини у приміщенні знаходився також її чоловік, який безрезультатно намагався заспокоїти дружину.
У Дніпрі 4-річний хлопчик впав на фонтан: дитина померла в лікарні (відео) У Дніпрі 4-річний хлопчик впав на фонтан: дитина померла в лікарні (відео)
Малюк впав у фонтан і отримав травми, несумісні з життям. Лікарі всю ніч боролися за життя дитини.
Loading...
Load next