ГУР розкрило імена воєнних злочинців з екіпажу збитого у квітні Ту-22М3

ГУР розкрило імена воєнних злочинців з екіпажу збитого у квітні Ту-22М3

У Головному управлінні розвідки розкрили імена воєнних злочинців з екіпажу збитого 19 квітня стратегічного бомбардувальника Ту-22М3 російських Повітряно-космічних сил.

Про це інформує пресслужба ГУР.

Літак з бортовим номером «11» належав до складу 52-го важкого бомбардувального авіаполку, який розташований у в/ч 33310 на авіабазі «Шайковка» у Калузькій області РФ.

Вказаний авіаполк входить до 22-ї гвардійської важкої бомбардувальної авіадивізії командування дальньої авіації ПКС РФ.

19 квітня 2024 року бомбардувальник Ту-22М3 злетів з північнокавказької авіабази «Моздок» до Станиці Кущевської у Краснодарському краї ― рубежу пуску ракет Х-22 по території Україні.

Літак був уражений на відстані 308 кілометрів, достатньо далеко. Скажімо так, плідна і довга робота дає про себе знати. […] Це перше збиття літака дальньої авіації в цій війні, ― розповів тоді в інтерв`ю ВВС начальник ГУР МОУ Кирило Буданов.

Згодом Воєнна розвідка України встановила імена та детальні відомості про чотирьох воєнних злочинців зі складу екіпажу знищеного російського бомбардувальника Ту-22М3.

Повідомляється, що усі четверо змогли катапультуватись, однак вижили тільки двоє:

  • Командир корабля – Колєсніков Сєрґєй Анатольєвіч, заступник командира ескадрильї з військово-політичної роботи, майор, особистий номер Е-199209, проживає у Шайковці, будинок 7, кв.55, розлучений, має дочку.
  • Штурман авіазагону – Скрябічєв Алєксандр Владіміровіч, капітан, особистий номер Е-179241, проживає у Шайковці, будинок 1, кв.8, дружина – Скрябієчєва Наталія, двоє синів.
  • Помічник командира корабля – Кононов Андрєй Юрієвіч, капітан, особистий номер Ф-193346, проживав у Шайковці, будинок 1, кв. 41, дружина – Кононова Свєтлана, дві доньки. Ліквідований разом з літаком ТУ-22М3 19 квітня 2024 року.
  • Штурман-оператор авіазагону – Грушанін Андрєй Алєксандровіч, старший лейтенант, особистий номер МТ- 498741, розлучений, дітей немає. Ліквідований разом з літаком ТУ-22М3 19 квітня 2024 року.

Нагадаємо, Україна отримає до кінця року 20 винищувачів F-16 - The Economist

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка
Головна мета таких дій – «поповнення обмінного фонду».
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Loading...
Load next