У Львівській лікарні швидкої допомоги запрацювала нова лабораторія, де проводять ПЛР-дослідження

У Львівській лікарні швидкої допомоги запрацювала нова лабораторія, де проводять ПЛР-дослідження
Це дозволить пацієнтам 1 та 8 лікарні оперативно отримувати результати ПЛР-тестів.

Це дозволить пацієнтам 1 та 8 лікарні оперативно отримувати результати ПЛР-тестів.

Але, оскільки, у самій лікарні ще триває ремонт, лабораторію тимчасово розмістили у приміщенні  держпродспоживслужби на вулиці Промисловій 7.

Для початку, тут проводитимуть до 200 ПЛР-аналізів, а вже згодом збільшать до 700.

Усе необхідне обладнання обійшлося бюджету міста в близько 2 млн гривень.

Мер міста Андрій Садовий зазначив: "Питання пандемій — це питання, які чітко регламентовані державою. У нас усі лабораторії, які до цього часу працювали, — це державні лабораторії. Ми часто мали проблему, бо коли хворі потрапляють у нашу лікарню, треба було чекати кілька днів чи тиждень, щоб був встановлений діагноз. Це не є правильно. Діагноз треба встановлювати швидко. Тому ми прийняли рішення закупити лабораторію. Але обладнання — це лише половина, а інше — зробити відповідні ремонти, заходи безпеки, вентиляцію тощо. Тому такі роботи зараз тривають на Топольній, але обладнання вже прийшло".

Також він повідомив, що організація та обладнання — якісні. Вже сьогодні взяли на роботу в цю нову лабораторію 8 лаборантів.

Це така перша лабораторія, яка працює в Україні, коли є синергія Держпродспоживслужби й міста.

"У нас є контрольні звірки з Лабораторним центром, є дозвіл на роботу. Ця лабораторія має покривати потреби міста, щоб не було завантаженості і затримок для обстеження пацієнтів — аналіз має бути сьогодні на сьогодні. Ми зробили це терміново — за два тижні", — розповів генеральний директор лікарні швидкої допомоги Олег Самчук.

Між іншим, 14 липня в лабораторії ЛШМД протестували обладнання, а в четвер, 16 липня, провели перші пробні ПЛР-дослідження на коронавірус.

Нагадаємо, що вакцина від Covid-19 з’явиться не раніше 2021 року. Ліки проти коронавірусу слід очікувати не раніше весни 2021 року.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
В'їзд до України низці іноземців через Омікрон заборонено В'їзд до України низці іноземців через Омікрон заборонено
З 00:00 03 грудня 2021 року на період дії карантину в Україні установлюється заборона на в'їзд іноземцям.
Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку й додав, що з кожним роком ця цифра лише збільшуватиметься.
Loading...
Load next