Уряд України легалізував окремі медичні препарати на основі марихуани

Уряд України легалізував окремі медичні препарати на основі марихуани
Український уряд легалізував медичний канабіс: йдеться про Набілон, Дронабінол та Набіксімолс.

Кабінет міністрів прийняв постанову, згідно з якою деякі препарати на основі канабісу тепер не входять до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Відповідна постанова "Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів" від 7 квітня № 324 опублікована на Урядовому порталі.

Згідно з документом, до речовини "ізоляту канабідіол" заходи держконтролю не встановлюються.

"Обіг психотропних речовин Дронабінол, Набілон (синтетичний канабіноїд, який імітує дію ТГК) та Набіксімолс (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу) допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва, виготовлення таких лікарських засобів", – сказано у документі.

Зокрема у постанові вказані два препарати на основі канабісу: Набілон, який застосовується для лікування побічних ефектів хіміотерапії раку (нудоти і блювоти), і Набіксімолс (Сатівекс) – для зняття спазмів м'язів при розсіяному склерозі.

Читайте також
Львівська лабораторія вперше в Україні візьме на стажування 10 лікарів-інтернів Львівська лабораторія вперше в Україні візьме на стажування 10 лікарів-інтернів
Львівська лабораторія “Ескулаб” першою в Україні запропонувала лікарям-інтернам підвищити кваліфікаційний рівень, пройшовши спеціальний курс підготовки на лабораторних потужностях компанії.
Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку й додав, що з кожним роком ця цифра лише збільшуватиметься.
Авіація Нацгвардії врятувала життя пацієнтів, завдяки терміновому транспортуванню органів Авіація Нацгвардії врятувала життя пацієнтів, завдяки терміновому транспортуванню органів
Авіація Нацгвардії допомогла транспортувати до Києва органи донорки із Запоріжжя. Завдяки цьому медики врятують життя інших пацієнтів, в тому числі 11-річного хлопчика та жінки у якої виявили цироз печінки.
Loading...
Load next