Домедична допомога під час війни: команда ПравдаТУТ Львів та ПравдаТУТ News пройшла вишкіл (відео)

Домедична допомога під час війни: команда ПравдаТУТ Львів та ПравдаТУТ News пройшла вишкіл (відео)
Тренінги з надання першої домедичної допомоги фахівці медколеджу післядипломної освіти проводять щодня. Вишкіл триває 2 години .

Команда нашого телеканалу «ПравдаТУТ Львів» пройшла вишкіл першої домедичної допомоги. Як запевняли нас спеціалісти медколеджу післядипломної освіти, які власне й проводять навчання, надавати допомогу людині на 90% важче, ніж тренуватися на манекені. 

Фото: ПравдаТУТ Львів

Манекени і симуляційне навчання є для того, щоб вироблялася у людей м’язева пам’ять. Тому що якщо ви 8-годинний тренінг пропрацюєте, і 8 годин ви будете реально працювати і виконувати компресію і штучну вентиляцію легень, вона виробляється ця м’язева пам’ять. Тоді приблизно знаєте глибину, частоту і все як працювати на людині, - розказує Мар’яна Солодовська-Кольцова, завідувачка практики симуляційно-тренінгового центру Львівського медколеджу післядипломної освіти.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Перегляньте відео, щоб дізнатись як надавати допомогу людині, яка втратила свідомість і не дихає. Якщо ж людина дихає, але без тями, то її потрібно перевести у стабільне бокове положення. Але перш ніж надавати потерпілому допомогу, переконайтеся, що довкола вам нічого не загрожує. Насамперед ви повинні бути у безпеці. І лише тоді можна когось рятувати.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Практично з другого дня війни ми організувалися і проводимо домедичний вишкіл для цивільного населення. Ми займаємся тим професійно, - наголошує Леся Вовк, директорка Львівського медколеджу післядипломної освіти.

Навчають на таких вишколах не лише серцево-легеневої реанімації, але і як правильно зупиняти різні види кровотеч та як користуватися джгутами і турнікетами.

Ми до війни ми проводили ті навчання. Але, знаєте, десь так було з нашої сторони ця ініціатива більше, то зараз ми бачимо - люди є вмотивовані, надзвичайно вмотивовані. І ви бачите, що вони хочуть кожен відпрацювати той тренінг. Вони кожен хочуть на собі попробувати. Люди є дуже вмотивовані, - каже Леся Вовк.

Такі вишколи уже пройшли понад 5000 людей тут, у будинку воїна.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Курси проходять 2 години. Вони адаптовані до цивільного населення. Я хочу сказати, що такі курси є також більш повноцінні 8-годинні для спеціальних служб, для екстрених служб, для надзвичайних ситуацій, - Олег Дуда, депутат Львівської облради, заступник гендиректора з хірургічної роботи Львівського онкоцентру.

Працівники нашого телеканалу та сайту долучитися до таких навчань не вагаючись. Адже ми часто готували для вас матеріали про надання домедичної допомоги і теорію знаємо, але розуміємо, наскільки в нинішніх реаліях важливо відпрацювати усе на практиці. Тепер же впевнені: у разі необхідності ми зможемо допомогти людині.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Медичне навчання першої допомоги в наші часи, на жаль, дуже потрібне. Але, мені здається, навіть кожен день ми можемо врятувати якусь людину. І сьогодні ми навчилися відновлювати дихання, навіть запустити серце, якщо воно зупинилося, накласти джути у разі великої рани, - каже Злата Новосельська, журналістка сайту «ПравдаТУТ NEWS».

 

Фото: ПравдаТУТ Львів

Для мене це було щось нове. Але оскільки я часто знімаю програму 103, то мені було дещо відомо. Загалом дуже радий, що у Львові проводять такі навчання, воно реально помагає. Дуже актуально на сьогоднішній час, під час війни. І в критичній ситуації ви можете реально зберегти людині життя, - розказує Тарас Повалений, оператор телеканалу «ПравдаТУТ Львів».

Фото: ПравдаТУТ Львів

 

Насправді ці правила необхідні не тільки зараз, не тільки у воєнний час, а треба було знати завжди. Бо такі ситуації можуть виникнути будь-де на вулиці. Тому приділити 2 години часу і знати, як можна врятувати людину - це дуже важливо і це потрібно, - пояснює Ірина Цвігун, журналістка телеканалу «ПравдаТУТ Львів».

Ми дякуємо фахівцям Львівського медколеджу післядипломної освіти за професійне і якісне навчання. Закликаємо і вас, наших глядачів, долучатися до тренінгу. Якщо ж ви не має нагоди особисто відвідати вишкіл, то  слідкуйте за нашим ефіром. Адже ми транслюватимемо відеоуроки з надання першої домедичної допомоги, які підготували для вас спеціалісти коледжу післядипломної освіти.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Врятувати людину до приїзду медиків допоможе зовнішній дефібрилятор: як користуватися (відео) Врятувати людину до приїзду медиків допоможе зовнішній дефібрилятор: як користуватися (відео)
У Львівській обласній військовій адміністрації з’явився зовнішній дефібрилятор. Його розмістили на першому поверсі одразу при вході до будівлі.
Loading...
Load next