У Рівному розпочали випробовувати китайську вакцину від COVID-19 (відео)

У Рівному розпочали випробовувати китайську вакцину від COVID-19 (відео)
До випробовування китайської вакцини планують залучити тисячу добровольців. Тим хто погодиться взяти участь передбачили грошову винагороду.

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел. 

У Рівне прибуло сто доз вакцини, яку клінічно випробовуватимуть в області. Дослідження проводитимуться у центрі первинної медико-санітарної допомоги "Центральний". З вакциною працюватимуть шість медиків цього закладу.

Про це повідомляє "Суспільне".

Зазначають, що виробник вакцини – китайська фармацевтична компанія "Біокангтай". В Україні ця вакцина проходить третю фазу дослідження, повідомила координаторка клінічного випробування вакцини у Рівному Оксана Штрімайтіс. Також повідомили, що в області до досліджень планують залучити тисячу добровольців.

Перша фаза відбувається на кількості добровольців до 200 людей, друга фаза – десь орієнтовно до тисячі добровольців. Третя фаза – це остаточне доведення ефективності, коли вже доведена безпека застосування, коли вже написана інструкція до застосування, це чисте доведення ефективності лікарського засобу на великій кількості добровольців, – розповіла Оксана Штрімайтіс.

Усім охочим, які планують взяти участь у вакцинації передбачена грошова виплата у розмірі восьми тисяч гривень та додаткові гроші на транспортні витрати.

Ми набираємо добровольців, які не хворіли на ковід протягом останніх пів року, не проводили вакцинацію. Старше 18 років. Є обмеження: ми не займаємося вагітними. Тільки після того, як усі параметри пацієнта підходять, він починає отримувати першу вакцинацію. Першу вакцинацію отримав – і через 28 днів проходить друга вакцинація. Після другої вакцинації пацієнт ще спостерігається протягом року. Ці пацієнти усі знають, що вони будуть мати 8 тисяч гривень після двох вакцинацій, а також ще 1300 гривень – на доїзд, – повідомив директор центру "Центральний" Олег Шрам.

 Станом на 6 жовтня першу дозу вакцини отримали шестеро людей. За словами Оксани Штрімайтіс, вони почуваються задовільно і тримають зв'язок із сімейним лікарем. Ще 28 учасників клінічних випробувань чекають на результати аналізів.

Коли вакцина пройде усі випробування, вона буде у тих державах, які її закуплять. Цей виробник виробляє вакцини від гемофільних інфекцій, дитячі Hib-вакцини, від гепатиту. Наразі цими вакцинами користуються в Європі, в США. Тобто це виробник, який спеціалізується на вакцинах, – зауважила координаторка клінічного випробування вакцини у Рівному.

Набиратимуть добровольців до кінця жовтня. Клінічні випробування цієї вакцини також проводять у Києві, Харкові та Запоріжжі.

Відео "Суспільне".

 

Читайте також
В Україні в 2 областях за минулу добу не зробили жодного COVID-вакцинування В Україні в 2 областях за минулу добу не зробили жодного COVID-вакцинування
В Україні за минулу добу, 22 травня, зробили 3 503 щеплень проти COVID-19: першу дозу вакцини отримали 1022 людини, а завершили вакцинацію (отримали другу дозу) — 2 481. Однак, у двох регіонах за минулу добу не провели жодного щеплення від коронавірусної інфекції.
В Україні розпочалась вакцинація від COVID людей, які записались через "Дію" В Україні розпочалась вакцинація від COVID людей, які записались через "Дію"
Українці, що записались на вакцинацію проти коронавірусної інфекції через додаток "Дія", вже почали отримувати щеплення. Однак наразі стосується це лише людей від 65 років.
Зеленський заявив, що в Україні ситуація з коронавірусом покращується, однак потрібно більше щеплень Зеленський заявив, що в Україні ситуація з коронавірусом покращується, однак потрібно більше щеплень
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що ситуація із COVID-19 в країні покращується, адже за останніх 6 тижнів епідемічні показники щодо поширення коронавірусу стабілізувалися.
Loading...
Load next