МОЗ повідомило кого щепитимуть першою партією вакцини Pfizer

МОЗ повідомило кого щепитимуть першою партією вакцини Pfizer
Україна чекає першу поставку американської вакцини від коронавірусу - Pfizer. Загалом має прийти 117 тисяч доз.

Українці, які чекали на вакцину Pfizer, не зможуть щепитися нею вже з першої партії, оскільки Міністерство охорони здоров'я вже визначило, кого будуть щепитимуть нею в першу чергу.

Перша партія вакцини проти коронавірусу від компанії Pfizer надійде в Україну 14-15 квітня в рамках ініціативи зі справедливого доступу до вакцин COVAX і налічуватиме 117 тисяч доз.
Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, як буде розподілено перші партії вакцин Pfizer.

Так, першими кого щепитимуть вакциною Pfizer будуть:

  • громадяни у будинках для людей похилого віку (йдеться про жителів і працівників таких закладів), які підпадають під перший етап вакцинації;
  • працівники Державної служби надзвичайних ситуацій і Державної прикордонної служби, які підпадають під третій етап вакцинації.

Нагадаємо, що Україна уклала договір з американською корпорацією Pfizer на постачання 10 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу.

Читайте також
Україна без вакцини: Індія образилась і припинила постачання прерапату від Covid
Індійський виробник вакцини AstraZeneca вирішив уповільнити й може відкласти взагалі постачання препарату в Україну.
Перша партія вакцини CoronaVac вже в Україні
Вчора ввечері, 25 березня, в аеропорту "Бориспіль" приземлився літак, який привіз в Україну першу партію китайської вакцини CoronaVac, виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.
Зеленський заявив, що до кінця року більшість українців повинні провакцинуватись Зеленський заявив, що до кінця року більшість українців повинні провакцинуватись
Президент України схвалив створення Національного плану вакцинації проти COVID-19, який передбачатиме вакцинацію більшості дорослого населення України до кінця 2021 року.
Loading...
Load next