У липні Україна отримає додаткові 7,7 млн доз вакцини

У липні Україна отримає додаткові 7,7 млн доз вакцини
Китайська фармакологічна компанія Sinovac доставить в Україну нову партію китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac вже у липні.

Про це повідомив головний санітарний лікар країни Ігор Кузін під час онлайн-дискусії "Чому українці не хочуть вакцинуватися", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У нас сьогодні по Sinovac є підписані зобов'язання і планується, що ще 5,325 млн доз вакцини закупить Crown Agents. Ми очікуємо, що повністю ці обсяги повинні прибути в Україну протягом липня, - повідомив санітарний лікар Ігор Кузін.

Відомо, що загалом у липні планується до постачання на рівні країни майже 7,7 млн доз вакцини. Однак, Кузін не уточнив, від яких виробників буде решта вакцин.

Зокрема, зауважимо, що раніше фармацевтична група компаній "Лекхім" уклала угоду з Sinovac на постачання 5 мільйонів доз вакцини CoronaVac. Із них 1,9 мільйона були закуплені за державні кошти, вже прибули в Україну. Решта — за гроші компанії.

Нагадаємо, що на початку червня в Україну прибула чергова партія вакцини Pfizer, куплена за державні кошти. Вакцину з цієї партії використовують для щеплення людей з перших-третіх етапів вакцинації.

Читайте також
3 13 квітня українців почнуть щепити вакциною CoronaVac 3 13 квітня українців почнуть щепити вакциною CoronaVac
Перші щеплення китайською вакциною проти коронавірусу CoronaVac українці зможуть отримати вже у вівторок, 13 квітня.
Перша партія вакцини CoronaVac вже в Україні
Вчора ввечері, 25 березня, в аеропорту "Бориспіль" приземлився літак, який привіз в Україну першу партію китайської вакцини CoronaVac, виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.
В Україну доставили ще 500 тисяч доз китайської вакцини CoronaVac В Україну доставили ще 500 тисяч доз китайської вакцини CoronaVac
Ввечері в п’ятницю, 30 квітня, в Україну було доставлено ще 500 тисяч доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac.
Loading...
Load next