Смерть українця після щеплення Pfizer: медики назвали попередню причину

Смерть українця після щеплення Pfizer: медики назвали попередню причину
Невдовзі після вакцинації проти COVID-19 помер 47-річний мешканець Вінницької області. Відомо, що за чотири години до смерті він отримав щеплення вакциною Pfizer.

Українські медики вважають, що причиною смерті чоловіка після COVID-щеплення вакциною Comirnaty виробництва Pfizer/BioNTech стали хвороби серця. А саме гостра серцево-судинна недостатність на тлі ішемічної хвороби серця, повідомляє пресслужба Департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА.

Оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації – смерть зареєстрували як несприятливу подію після імунізації.

2 липня у Вінниці зареєстровано несприятливу подію після вакцинації. Повідомлено про смерть 47-річного вінничанина. За попередніми результатами судово-медичної експертизи, причиною смерті стала гостра серцево-судинна недостатність на тлі ішемічної хвороби серця. Ознак анафілаксії, шоку, тромбозу немає, - йдеться у повідомленні Департаменту.

Наразі відомо, що випадок смерті чоловіка розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької області. 

Нагадаємо, що померлий чоловік вакцинувався 2 липня о 13:45. Протягом години після щеплення скарг не було. О 17:00 у пацієнта з’явились скарги на нудоту, він знепритомнів. Йому відразу викликали швидку, яка провела реанімаційні заходи. О 18:02 медики констатували смерть чоловіка.

Читайте також
У Вінницькій області через чотири годин після вакцинації Pfizer помер 47-річний чоловік У Вінницькій області через чотири годин після вакцинації Pfizer помер 47-річний чоловік
Ймовірно, що причиною смерті була зовсім не вакцина. Однак, наразі точної причини смерті у МОЗ поки що не назвали.
Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19 Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19
До кінця цього року Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від різних виробників, аби мати змогу вакцинувати більшість свого дорослого населення.
Україна планує отримати вакцину від США Україна планує отримати вакцину від США
Послу України в США Оксані Маркаровій доручили звернутись до Білого дому для обговорення отримання вакцини від COVID-19.
Loading...
Load next