Алергія на комах: в деяких випадках укуси комах бувають смертельними (відео)

Алергія на комах: в деяких випадках укуси комах бувають смертельними (відео)
У світі від укусів бджіл помирає втричі більше людей, ніж від укусів змій. Якщо ж реакція на укус комахи стає помітнішою і сильнішою, а набряк на шкірі сягає більше ніж 10 см, потрібно звернутися до лікаря

Місце укусу комахи завжди можна помітити через почервоніння, припухлість чи свербіж. Проте якщо реакція на подразнення стає помітнішою і сильнішою, а набряк на шкірі сягає більше ніж 10 см, потрібно звернутися до лікаря.

Алергія на укуси комах проявляється також дуже по різному від незначного набряку. Почервоніння в місті укусу до вираженого набряку з поширенням на всю кінцівку чи якщо це в ділянці шиї, то це може спровокувати і анафілактичну реакцію, спазм, кашель, удушшя, набряк гортані, який може бути небезпечний для життя, - повідомила лікарка-алерголог Львівського обласного діагностичного центру Христина Ліщук-Якимович.

Більшість пацієнтів може навіть не підозрювати, що в них є алергії на укуси комах. Проте з віком ця проблема не минає, а стає більш небезпечною. До слова, у дітей також виникають гіперфракції на отруту ос, джмелів, комарів, бджіл тощо.

В світі від укусів бджіл вмирає втричі більше людей чим від укусів змій. Є велика категорія людей, яка має просто непереносимість. В них зразу виникає анафілаксія, анафілактичний шок і достатньо одного укусу комахи, щоб людина померла, - наголосила завідувачка 2-го поліклінічного відділення Львівського обласного шкірно-венерологічного диспансеру Ольга Смачило.

При анафілаксії відбувається стрімке зниження артеріального тиску. У людини з’являється утруднене дихання, відчуття жару, виникають збої в роботі серцево-судинної системи. Врешті-решт людина втрачає свідомість, і якщо вчасно не надати допомогу, вона може померти.

Якщо людина знає, що в неї є такі проблеми вона повинна з собою носити препарати адреналіну. Зараз є сучасні шприци епіцени і відповідно наявність такого шприца людині може просто врятувати життя, - додала Ольга Смачило.

Зі стандартизованими дозами, для дітей одна, для дорослих інша. Зручно, нестрашно, безпечно. При розвитку такого типу анафілактичної реакції вводиться внутрімязово в стегно. Це може зробити якщо йдеться про дитину може зробити хтось з батьків. Якщо це йдеться про дорослу особу автоматично вводиться як ручкою діюча речовина, яка надає невідкладну допомогу, - зазначила лікарка-алерголог Львівського обласного діагностичного центру Христина Ліщук-Якимович.

Сьогодні є можливість визначити усі види алергенів, на які у людей можуть виникати реакції, в тому числі і на отруту комах. 

Небезпечніші є покуси бджіл, наприклад чим ос і це можна діагностувати. Зараз можна зробити і шкірні тести і можна зробити дослідження крові на наявність антитіл до алергенів і відповідно передбачити, що може бути така реакція на покуси бджіл, - наголосила завідувачка 2-го поліклінічного відділення Львівського обласного шкірно-венерологічного диспансеру Ольга Смачило.

А щоб не приваблювати до себе комах, на природу краще не одягатись яскравий одяг, а обирати такий, який би прикривав тіло. Також рекомендують користуватись засобами захисту.

 

Читайте також
Для чого організму людини потрібні вітаміни групи В: їхні властивості та користь (відео) Для чого організму людини потрібні вітаміни групи В: їхні властивості та користь (відео)
Вітаміни групи В допомагають долати стрес, усувають втому та покращують зовнішній вигляд. Зокрема вітамін В6 бере участь у виробленні гормонів, а його дефіцит збільшує ймовірність депресії.
Сонячний та тепловий удари: симптоми та що робити аби їх уникнути (відео) Сонячний та тепловий удари: симптоми та що робити аби їх уникнути (відео)
Ознаками теплового та сонячного удару можуть бути нудота, блювота, головні болі, слабкість, запаморочення, сонливість, млявість тощо.
Запалення м’язів: різкий гострий біль може бути причиною міозиту (відео) Запалення м’язів: різкий гострий біль може бути причиною міозиту (відео)
Різкий гострий біль у визначеному місці може вказувати на міозит, тобто запалення одного або декількох груп м’язів.
Loading...
Load next