Тейпування обличчя та тіла: протипоказання кінезіотейпування та ефективність лікування (відео)

Тейпування обличчя та тіла: протипоказання кінезіотейпування та ефективність лікування (відео)
Яскраві та різнокольорові смужки на тілі. Багато хто спостерігаючи таке у когось із перехожих на вулиці задумувався: що таке типування та що цікавого і корисного є у цій методиці.

Зменшення болю, втамування запального процесу та розслаблення м’язів. Колись до методики тейпування вдавалися радше спортсмени, тоді як  зараз вона набрала неабиякої популярності. 

Це поклейка такого специфічного пластиру з певним натягом на ділянку, яка людей турбує. Кому клею, клею всім. Навіть від дітей до дорослих. Тут таких протипоказів таких як немає. Покази - це больові відчуття в певній  ділянці тіла. Це якщо людина займається спортом, хоче зафіксувати ділянку, щоб її не травмувати, - наголосила лікарка-радіолог та спеціалістка з тейпування Василина Титуса.

Для дітей практикують технологію для правильної постави, а для жінок це слугує косметичною допомогою в досягненні бажаних форм. Олена почала практикувати лімфодренажне тейпування з естетичних міркувань. Мовляв, почало не подобатись підборіддя. 

Я ніколи не робила тейпування на інші частини тіла, тільки на шию. Бо маю проблему з другим підборіддям. Ну воно не таке виражене, але я його бачу і тому робила. Це вже, мабуть, вчетверте, - зізналась львів'янка Олена.

Ефект помітила уже на 3 день, каже дівчина. Однак, щоб він був видимим одного тейпування замало. Слід дотримуватись рекомендацій фахівця, робити гімнастику та пити багато води. Цього ж разу дівчина вирішила спробувати тейпувати плечі. 

Сидяча робота, багато схиляюсь над телефоном, багато схиляюсь над комп’ютером цілий день. Тому є такий певний дискомфорт. Коли наклеюють на плечі, то таке враження, що тобі дитячий портфель з книжками одягнули і воно тебе одразу так донизу. Але так само  хочеться опиратись і тримати плечі, - додала Олена.

Тейпування буває, як лікувальне, так і більш естетичне. В деяких випадках його можна зробити собі самому. Однак слід врахувати мету, а ще неодмінно знати розташування м’язів та натяг, з яким накладаєте тейп. Носити тейп потрібно від 5 до 10 днів, або ж 10-14 - усе індивідуально

Якщо дотримуватися рекомендацій, робити вправи, пити багато води, займатися спортом, то ефект буде до місяця часу. Якщо лімфодринажний. Якщо лікувальний, це вже залежить від способу життя людини. Якщо людина усуне причину, яка спричиняє власне той дискомфорт, той біль, ну тоді можна мати ефект досить довгий, - зазначила лікарка-радіолог та спеціалістка з тейпування Василина Титуса.

Між поклейками слід  робити перерву у 5 днів, а після курсу з чотирьох поклейок слід дати тілу перепочити місяць-півтора, каже Василина. Та додає: існують і певні протипоказання.  

На ту ділянку, на яку вона хоче клеїти є відкриті рани, це є варикозно-розширені вени, це можуть бути онкологічні захворювання, коли людина знає, що в тій ділянці, наприклад, є меланома. Не можна в ніякому разі клеїти. А також не можна при нирковій і серцевій недостатності, - наголосила Василина Титуса.

Слід пам’ятати, що тейпування - це не лікування, а радше реабілітація, або ж профілактика. Поклейка на одну ділянку обійдеться орієнтовно від 200 гривень. 

 

Читайте також
У жительки Харкова після поїздки у Нігерію виявили смертельну інфекцію У жительки Харкова після поїздки у Нігерію виявили смертельну інфекцію
Жінка заразилася цією інфекцією в Нігерії, звідки повернулася в Україну 16 серпня. Згодом, у 42-річної харків'янки підтвердили зараження тропічною малярією.
Як запобігти інсульту та які його головні передвісники Як запобігти інсульту та які його головні передвісники
Сьогодні, 29 жовтня, Україна святкує день боротьби з інсультом та псораізом. Що потрібно знати, щоб щоб запобігти цієї страшної хвороби.
Дитина проковтнула сторонній предмет: як допомогти малечі до приїзду медиків (відео) Дитина проковтнула сторонній предмет: як допомогти малечі до приїзду медиків (відео)
Якщо дитина випила хімічну речовину, потрібно розмішати два білка з молоком або водою і дати їй випити - це зменшить опік слизової.
Loading...
Load next