Найближчими днями декілька областей України можуть потрапити до "червоної" зони - Шмигаль

Найближчими днями декілька областей України можуть потрапити до "червоної" зони - Шмигаль
У "червоній" зоні карантину заклади освіти працюватимуть офлайн, лише якщо 100% працівників пройшли повний курс вакцинації.

Вже найближчими днями кілька областей України можуть потрапити у "червону" зону карантину. Це означає, що кафе, ресторани, спортзали, школи і театри працюватимуть з новими обмеженнями. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну у середу, 6 жовтня.

В Україні триває четверта хвиля (COVID-19). Статистика щодо нових захворілих, на жаль, невтішна – багато нових госпіталізацій та тяжких випадків. Ми вимушені констатувати, що найближчими днями кілька областей можуть потрапити до "червоної" зони, - зазначив Шмигаль.

Це означає, як наголосив прем'єр, що кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські місця зможуть працювати, лише якщо 100% працівників закладу та 100% відвідувачів будуть повністю вакциновані.

Окрім цього закликав бізнес контролювати наявність сертифікатів про вакцинацію в персоналу й нагадав, що у працівників поліції та інших повноважних органів є відповідний програмний софт, завдяки якому вони перевірятимуть у відвідувачів наявність COVID-сертифікатів.

Шмигаль також розповів, чого слід очікувати школам і дитсадкам у разі введення "червоної" зони.

У "червоній" зоні карантину навчальні заклади будуть працювати офлайн, тільки якщо 100% працівників пройшли повний курс вакцинації. Дитячі садки та 1-4 класи школи продовжать працювати в звичайному, очному форматі, - пояснив міністр.

Водночас керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко на брифінгу 6 жовтня наголосив, що критеріям "червоної" карантинної зони наразі відповідають Харківська, Запорізька, та Херсонська області.

Читайте також: 

Читайте також
Житомирська область виходить з "червоної" зони карантину Житомирська область виходить з "червоної" зони карантину
Житомирщина вже від завтра, 5 травня виходить із "червоної карантинної зони", натомість в області запровадять обмеження "жовтого" рівня епідеміологічної небезпеки.
Україна у "жовтій зоні": Донецька область вийшла з “помаранчевої” зони карантину Україна у "жовтій зоні": Донецька область вийшла з “помаранчевої” зони карантину
В Україні не залишилося більше регіонів, де був би перевищений хоч один показник по COVID-19. Внаслідок цього усі українські області наразі перебувають у "жовтій" карантинній зоні.
Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України
У Міністерстві охорони здоров'я України анонсували вихід з "червоної" зони карантину ще чотирьох українських областей. Зокрема йдеться про Запорізьку, Полтавську, Хмельницьку та Чернігівську області.
Loading...
Load next