Медики у Дніпрі зупинили серце дитині на 5 годин й провели унікальну операцію (фото)

Медики у Дніпрі зупинили серце дитині на 5 годин й провели унікальну операцію (фото)
Дитина народилась з серцевою вадою. 

У Дніпрі медики здійснили надскладну операцію дитині у якої була вада серця. Лікарі вперше провели операцію з використанням "штучного серця". Про це розповів на своїй Facebook-сторінці центр матері та дитини ім. Руднєва.

Як зазначають медики, операція тривала близько п'яти годин й пройшла успішно. Раніше подібні хірургічні втручання проводили лише у Києві. У врятованого була вроджена вада серця – дефект міжшлуночкової перегородки. Через це він не міг дихати самостійно.

Фото: "серце дитини", Facebook-сторінка Центр матері та дитини ім. Руднєва

Дніпровські кардіохірурги спільно зі своїми колегами з Інституту серця МОЗ України з Києва провели операцію на відкритому серці. Цілих 5 годин "серцем" дитини був апарат АІК (штучне серце та легені).

Через добу після операції стан дитини значно покращився. Медики кажуть, що тепер він може самостійно дихати. 

Фото: Facebook-сторінка Центр матері та дитини ім. Руднєва

 Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
Що відбувається з організмом після захворювання коронавірусом - результати дослідження Що відбувається з організмом після захворювання коронавірусом - результати дослідження
Вчені з'ясували, чому ті, хто перехворів на коронавірус втрачають нюх.
В Україні в 2 областях за минулу добу не зробили жодного COVID-вакцинування В Україні в 2 областях за минулу добу не зробили жодного COVID-вакцинування
В Україні за минулу добу, 22 травня, зробили 3 503 щеплень проти COVID-19: першу дозу вакцини отримали 1022 людини, а завершили вакцинацію (отримали другу дозу) — 2 481. Однак, у двох регіонах за минулу добу не провели жодного щеплення від коронавірусної інфекції.
Loading...
Load next