Moderna розробила вакцину проти штаму Омікрон

Moderna розробила вакцину проти штаму Омікрон
Крім того, Moderna також розробляє єдину вакцину, яка поєднує бустерну дозу проти COVID-19 та експериментальне щеплення від грипу.

Вакцина Moderna Inc (MRNA.O) проти варіанту коронавірусу Omicron почне клінічну розробку протягом наступних кількох тижнів, і компанія очікує, що зможе поділитися даними з регуляторами приблизно в березні, заявив генеральний директор Стефан Бансел у понеділок. 

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на Reuters.

Вакцина розроблена, вона має бути в клініці найближчими тижнями. Ми сподіваємося, що в березні ми зможемо мати дані, якими можна поділитися з регуляторами, щоб визначити наступні кроки,  - сказав Бансель на Всесвітньому економічному форумі. 

Moderna також розробляє єдину вакцину, яка поєднує бустерну дозу проти COVID-19 та експериментальне щеплення від грипу.

За словами Бенселя, найкращим сценарієм є те, що комбінована вакцина проти COVID/грипу буде доступна восени 2023 року, принаймні в деяких країнах.

Наша мета — мати можливість мати єдиний щорічний прискорювач, щоб у нас не виникало проблем із дотриманням вимог, коли люди не хочуть робити два-три щеплення за зиму, - додав Бенсель.

Багато країн вже пропонують третю дозу вакцини проти COVID-19 своїм громадянам, особливо людям похилого віку та тим, хто має ослаблений імунітет, тоді як Ізраїль почав пропонувати своїм громадянам четверту дозу.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Німеччині та Великій Британії підтвердили перші випадки штаму "омікрон" У Німеччині та Великій Британії підтвердили перші випадки штаму "омікрон"
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу грецькою літерою "омікрон" і кваліфікувала новий варіант вірусу як той, що викликає занепокоєння.
Як розвивається штам "Омікрон" в Україні: особливості, загрози та вакцинація, думка експерта (відео) Як розвивається штам "Омікрон" в Україні: особливості, загрози та вакцинація, думка експерта (відео)
Останні дослідження показують, що люди, які перехворіли на коронавірус мають тривалий імунітет.
Приїхали з-за кордону: в Україні підтвердили ще 5 нових випадків Омікрону Приїхали з-за кордону: в Україні підтвердили ще 5 нових випадків Омікрону
За словами Кузіна, наразі триває епідеміологічне розслідування нових випадків та обстеження контактних осіб.
Loading...
Load next