Як позбавитися стресу та розпізнати панічну атаку: поради терапевтки (відео)

Як позбавитися стресу та розпізнати панічну атаку: поради терапевтки (відео)
Ріст захворюваності зростає. Загроза вторгнення Росії в Україні та постійні новини про перекидання військ до кордонів нашої країни провокують в людей чималий стрес. Щоб вберегти ваш психологічний стан, дамо кілька порад від львівської терапевтки, щодо того, як позбавлятися стресу та як розпізнати панічну атаку.

Коли на одному фронті війна, а на іншому ковід, втримати себе у належному емоційному і моральному стані вдається не кожному. У людей підвищується тривожність. А стрес, своєю чергою, може призводити до панічних атак. Тому, щоб не допустити такого стану, потрібно прислухатися до свого організму і не ігнорувати перші симптоми.

Це може бути якесь серцебиття, це може бути задишка, це можуть бути болі в животі. Тобто це є симптоми, які не мають жодних підстав, але вони виникають на фоні того, що людина має хвилювання, має стрес, — Марта Заплатинська, лікарка-терапевт 8-ї лікарні 1 ТМО Львова.

Також може виникати відчуття нудоти чи заніміння кінцівок, розповідає лікарка. І якщо в одних ці симптоми проявляються одразу, то в інших весь негатив буде з часом тільки накопичуватися і потім це все вибухне, лусне, як бульбашка.

Якщо людина має захворювання серця, це може посилюватися, може навіть призводити до таких плачевних наслідків як серцевий напад, інфаркт, аритмії, які загрожують життю. В людей, які мають астму, можуть посилюватися приступи, — Марта Заплатинська.

Тож, якщо ви помічаєте за собою підвищену тривожність стан, безпідставно впадаєте в паніку, або ж люди поруч вказують на зміни у вашій поведінці, на що ви агресивно реагуєте — зверніть на це увагу. Для початку збавте темп, добре обдумуйте, що вас турбує, і спробуйте розслабитися.

Найлегший метод — зайнятися улюбленою справою, будь то малювання, заняття спортом, звичайна прогулянка на вулиці, довгий сон чи банально гаряча пінна ванна. Та якщо і це не рятує вас від стресових буднів, ви можете звернутися по допомогу до фахівця — психолога чи психотерапевта. І соромитися цього, однозначно не варто.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Вітаміни групи Е: чому корисно вживати продукти в яких він міститься (відео) Вітаміни групи Е: чому корисно вживати продукти в яких він міститься (відео)
Вітамін Е впливає на стан нашої шкіри, нігтів і волосся, а тому його часто використовують в косметичних цілях. Зокрема він міститься у соняшниковій та кукурудзяній олії, авокадо, рибі, горіхах, арахісові та ківі.
Сонячний та тепловий удари: симптоми та що робити аби їх уникнути (відео) Сонячний та тепловий удари: симптоми та що робити аби їх уникнути (відео)
Ознаками теплового та сонячного удару можуть бути нудота, блювота, головні болі, слабкість, запаморочення, сонливість, млявість тощо.
Вітамін А: корисні властивості та наслідки дефіциту (відео) Вітамін А: корисні властивості та наслідки дефіциту (відео)
Для нормального росту і розвитку клітин організму необхідний вітамін А. Нестача вітаміну А може супроводжуватись погіршенням зору, випадінням волосся, ламкістю нігтів, сухістю шкіри, трісканням губ.
Loading...
Load next