Гуманітарна допомога військовим: Харків отримав нові «швидкі» (відео)

Гуманітарна допомога військовим: Харків отримав нові «швидкі» (відео)
Від Данії на Харківщину передали 18 нових автомобілів швидкої допомоги. Від початку російсько-української війни там було пошкоджено 19 «швидких».

За координації міністерства охорони здоров’я від Данії до Харківської області, де тривають активні бойові дії передали нові автівки екстреної медичної допомоги.

Веземо гуманітарну допомогу в місто Харків. 14 спринтерів швидкої допомоги, - розказує Руслан Фурманевич – начальник господарського управління Львівського обласного центру Екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Ще 4 автомобілі має надійти пізніше.

Це є автомобілі на базі мерседез бенз спрінтер екстра класу. Швидкі коплектації типу Б. Вони містять в собі дефібрилятор, медичне обладнання, медичні сумки, кисневе обладнання, медичні ноші.

Особливості даних автомобілів є те, що вони є на базі люксової комплектації мерседесів. Тобто вони мають в собі і клімат-контроль в середині. І вони також мають пневматичну підвіску автомобіля і пневматичну підвіску для нош для пацієнта і для медичного персоналу який супроводжує пацієнта, - каже Андрій Васько, керівник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Машини були повністю заповнені гуманітарним вантажем, зокрема перев’язувальним матеріалом, розхідниками, одноразовими стерильними матеріалами, інфузійними системами та розчинами, а також різного роду ампульними препаратами. Медикаменти розподіляють цільово в лікарні найгарячіших точок війни, яка точиться на теренах нашої держави.

Один з бусів окремо скомплектвоаний нашими Львівськими і обласними і міськими неонатологічними центрами для Харківського перинатального центру цільово для неонатологічної допомоги і акушерсько-гінекологічної допомоги, - пояснює Андрій Васько, керівник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Зазначимо, що логістичними процесами отримання автомобілів займався Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, який також спільно з обласним департаментом охорони здоров’я  активно комунікує з міжнародними партнерами. Тісний контакт є зокрема з центром екстреної медицини в Польщі, які передають транспортні засоби та медичну гуманітарну допомогу.

 

Станом на сьогоднішній день наш центр в повній готовності виконує завдання з надання екстреної медичної допомоги і ми і надалі будемо максимально докладатися в тилу до посилення боєздатності, боєготовності наших медичних установ, які є на передовій, в гарячих точках і інших центрів екстреної медичної допомоги. Ми будемо і надалі 24 на 7 робити все можливе для того щоб подавати снаряди нашим товаришам, нашим побратимам, які є на передовій, - пояснює Андрій Васько.

Зазначимо, що від початку російсько-української війни на Харківщині було пошкоджено 19 автомобілів швидкої, два з який було знищено без можливості подальшого використання.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Що робити при фосфорному бомбардуванні: правила безпеки та механізм дій при пораненнях Що робити при фосфорному бомбардуванні: правила безпеки та механізм дій при пораненнях
Білий фосфор викликає важкі опіки, аж до кісток та кісткового мозку.
Контузія від вибуху: симптоми і перша допомога потерпілому Контузія від вибуху: симптоми і перша допомога потерпілому
Жителі міст, в яких ведуться бойові дії, можуть отримати контузію від вибухової хвилі.
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
Loading...
Load next