У Львові збудують реабілітаційний центр, в якому допомагатимуть 50 тис. поранених (відео)

У Львові збудують реабілітаційний центр, в якому допомагатимуть 50 тис. поранених (відео)

У Львові збудують реабілітаційний центр, в якому допомагатимуть 50 тисячам поранених українців та виконуватимуть близько 10 тисяч операцій.

Медсестра з Лисичанська, яка втратила дві кінцівки й декілька пальців на руці після того, як підірвалась на російській міні, історія сім’ї з Лиману, де жінка втратила одну ненароджену дитину, руку і ногу, через російську ракету, сім’я з Краматорська де постраждала мама з донькою, які теж залишились без нижніх кінцівок, після обстрілів на вокзалі. І ще сотні таких історій та поламаних життів через російську агресію. Всі вони потребуватимуть довготривалої реабілітації та протезування, яке на жаль, у своїй країні вони поки що отримати не можуть.
 

Було б набагато краще, якби можна було не виїжджати за кордон, а проходити цей процес реабілітації у нас в Україні, бо підтримка рідних відіграє важливу роль в період реабілітації та надихає на якнайшвидше відновлення, — зазначає медсестра з Лисичанська Оксана Баландіна.
 

Україна вже відправила за кордон майже 400 своїх громадян, з яких близько сотні ще в процесі вирушення, і ще пів тисячі запитів на лікування та протезування в інші країни. І ця цифра продовжує зростати.
 

Протезування це не одномоментний процес зробив і забув. Протез це річ, яка потребує постійного технічного обслуговування. Протез це річ, яка може зламатись, річ, яка потребує кваліфікованого спеціаліста і кожен раз відправляти людину за кордон для технічного обслуговування це довго, це треба підлаштовуватись і нам все це потрібно в Україні, — пояснює міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.
 

І кожен українець зможе отримати всю необхідну допомогу не покидаючи домівку, адже реабілітаційний центр в Україні буде. Більше того його планують зробити найбільшим в Європі. Відтак, у Львові на Форумі донорів вже презентували проєкт «Незламні».
 

Ми маємо побудувати центр аналогів якому не має у світі, який буде мати всі найкращі можливості світового рівня по реконструктивній і реабілітаційній хірургії й так щоб ми вилікували своє населення не користуючись послугами інших країн, — зауважує директор Першого територіального медичного об’єднання Львова Олег Самчук.
 

Ми як міністерство Охорони здоров’я сьогодні підтримуватимемо започаткування збору коштів на проєктування і будівництво реабілітаційного корпусу, в лікарні, в якій ми зараз знаходимося, для того, щоб запустити тут всі інноваційні технології й 3Д принт, і роботизовані протези й реконструктивна хірургія все це тут може працювати й буде працювати й ми вже маємо сьогодні певні гарантії підтримки від наших партнерів, що такий центр потрібний для Львова, — зауважує Віктор Ляшко.
 

Серед партнерів є і Німеччина, яка обіцяє допомогти людям, які отримали важкі опіки й тим, хто втратив кінцівки.
 

Ми забезпечимо технічну підтримку, ми забезпечимо постачання, але ми також забезпечимо лікарів, тому що німецька медична асоціація та асоціація "Матіса" мають двісті лікарів, хірургів та фахівців, які готові працювати в Україні якнайшвидше, щоб підтримати вас, — запевняє міністр охорони здоров'я Німеччини Карл Лаутербах.
 

Працюватиме реабілітаційний центр на базі Першого медоб'єднання Львова, куди звозять на лікування поранених з усіх областей України. Тут планують запровадити реконструктивну хірургію, ортопедію і роботичне протезування. Тобто пацієнтам не лише встановлюватимуть протези, але і виготовлятимуть їх.
 

При мінно-вибуховій травмі є багато того, що є відсутні кісткові дефекти. Ми маємо це надрукувати, ми маємо це зробити й ми маємо це запустити, — додає директор Першого територіального медичного об’єднання Львова Олег Самчук.
 

Зазначимо, що національний центр реабілітації «Незламні» стане першим, який збудують у Львові, проте не останнім. Такі установи будуть з’являтися на території всієї України. Зокрема тут зможуть проходити реабілітацію близько 50 тисяч поранених та проводитимуть понад 10 тис. операцій. Наразі невідомо, коли вдасться його відкрити, та це планують зробити якнайшвидше. Додамо, що під час презентації проєкту для центру зібрали вже понад 2 мільйони Євро.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Домедична допомога під час війни: команда ПравдаТУТ Львів та ПравдаТУТ News пройшла вишкіл (відео) Домедична допомога під час війни: команда ПравдаТУТ Львів та ПравдаТУТ News пройшла вишкіл (відео)
Тренінги з надання першої домедичної допомоги фахівці медколеджу післядипломної освіти проводять щодня. Вишкіл триває 2 години .
Loading...
Load next