Стрес та панічні атаки: як уникнути та які наслідки для організму (відео)

Стрес та панічні атаки: як уникнути та які наслідки для організму (відео)
Фізична реабілітація, масаж та оздоровчі процедури дозволяють зменшити негативний вплив стресу на організм людини.

Скільки б захворювань можна було оминути, якби людина не піддавалась стресу. А сьогодні цих факторів настільки багато, що черги до кабінету лікарів просто не закінчуються. Адже все це негативно впливає на організм, провокуючи різні захворювання і водночас неприємні симптоми. 

Це болі голови різноманітного характеру. Різноманітної локалізації, це запаморочення, це втрата апетиту, це навпаки підвищений апетит, це коливання тиску, це затерпання кінцівок, це безсоння, особливо зараз дуже важко з такою скаргою. Ну і звичайно це ми проговорили такі психологічні моменти. А є ще ж тілесні, фізичні скарги. Це болі, – розповідає Вікторія Заяць, лікарка невролог Другого медичного об’єднання Львова.

Кожна людина індивідуальна, тому в кожного це проявляється по-різному. Хтось навіть живе з цими симптомами тривалий час, звикаючи до постійного дискомфорту. Проте лікарі запевняють, що так робити не можна. 

Зранку встаєш з одними болями, засинаєш з іншими,оцього хронічного виснажливого синдрому треба якомога швидше позбавлятися, тому що він затягується і тоді додаються всі психосоматичні. Сьогодні в мене болить шлунок, завтра в мене болить голова, там щось з кишківником, а там на шкірі вже якась плямка. Людина ходить по тому замкнутому колу, який потрібно розривати, – запевняє Вікторія Заяць.

А зробити це можна дуже простим способом – не терпіти, не ігнорувати проблему, а звернутись до спеціалістів, які вже мають ефективно підібрані способи вирішення будь-якої ситуації пацієнта. Зокрема у другому медоб’єднанні Львова до кожної людини є індивідуальний підхід. 

При поступленні кожен пацієнт оглянутий лікарем фізіотерапевтом і створюється індивідуальна реабілітаційна програма. При створенні такої програми ми керуємось досвідом закордонних лікарів, який вже мають досвід з посттравматичним стресовим синдромом, — зазначає Ірина Породко, завідувачка відділення фізіотерапії та медичної реабілітації Другого медичного об’єднання Львова.

Нагадаємо, що за наявності електронного скерування від сімейного або ж іншого лікаря, вся допомога надається безкоштовно.

 Наше лікування направлене на те, щоб відновити нервову систему і покращити загальний стан організму. При лікуванні постравматичного стресового розладу ми використовуємо апаратну фізіотерапію, фізичні вправи, оздоровчі групи і масаж. Ми використовуємо такі види масажу як оздоровчі, релаксові, стон-масаж і точковий масаж, — розповідає Ірина Породко.

Це ефективно і при такому діагнозі як панічна атака. Адже це колись рідкісне захворювання, сьогодні проявляється все частіше. 

Страх, неспокій, тривога, відчуття нестачі повітря, болить голова, мушки перед очима. Ну перш за все атака панічна, паніка, страх. Ну і, звичайно, що пітливість, почервоніння обличчя, навпаки сухість., булімія, людина хоче допомоги. Вона хоче цієї допомоги. Допомога повинна бути. Ну як мінімум відкрити вікно, розчепити сорочку, дотулитися до руки, сказати що все добре, займатися дихальною гімнастикою. Ну з тим треба працювати, — каже Вікторія Заяць. 

 Ми живемо у воєнний час. Постійні повітряні тривоги, тривожні новини. Це все у деяких людей спричиняє панічні атаки, тобто посттравматичний стресовий розлад. Кожна людина по-різному реагує на стресову ситуацію, тому кожний пацієнт у нашому відділенні є унікальний, — підсумовує Ірина Породко. 

Не забувайте, що лікування це тривалий процес, але вартує того, щоб полегшити собі життя. І пам'ятайте, що здоровий сон, раціональне харчування та здоровий спосіб життя дозволить профілактувати багато захворювань. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна без вакцини: Індія образилась і припинила постачання прерапату від Covid
Індійський виробник вакцини AstraZeneca вирішив уповільнити й може відкласти взагалі постачання препарату в Україну.
Топ міфів про вакцину
Яких тільки причин не вигадують люди, щоб уникнути щеплення
Перша партія вакцини CoronaVac вже в Україні
Вчора ввечері, 25 березня, в аеропорту "Бориспіль" приземлився літак, який привіз в Україну першу партію китайської вакцини CoronaVac, виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.
Loading...
Load next