Україна отримала 223 тисяч доз вакцин проти грипу

Україна отримала 223 тисяч доз вакцин проти грипу

У цьому році Україна як гуманітарну допомогу отримала 223 тисячі доз вакцин проти грипу. У Міністерстві охорони здоров'я повідомили, кого щеплюватимуть першочергово.

Зазначається, що Україна отримала 60 тисяч доз в межаї ініціативи PiVi та 163 тисячі доз вакцин в межах гуманітарної допомоги від компанії Sanofi. Додаткові 30 тисяч доз, отриманих через механізм PiVi, доставлять у період з 22 по 29 грудня. 

Як зазначається, попередньо, відповідно до інформації Держлікслужби, на комерційний ринок має зайти 150 тисяч доз вакцини. Наразі вже 50 тисяч є в аптеках, вказали у МОЗ.

Головна проблема, чому виробники постачають не так багато вакцини в аптеки — недостатній попит. Адже практика вакцинації проти грипу в Україні не така поширена, - додали у відомстві.

Вакцини розподіляться по всій Україні, зокрема у ті області, частина яких тимчасово окупована (окрім Луганської). Оскільки щеплення від грипу не входять до Національного календаря, то відповідно не є обов’язковими та безоплатними. Проте МОЗ працює над тим, щоб захистити групи ризику - вагітних, медиків та сектор безпеки, тобто військових.

Щеплення можна робити впродовж усього сезону грипу, який зазвичай триває з жовтня до травня наступного року. Імунітет формується через 7-14 днів.

У першу чергу щеплення рекомендоване людям, які входять до наступних груп ризику:

  • медпрацівники,
  • учителі,
  • діти віком до п’яти років,
  • вагітні,
  • літні люди віком від 60 років,
  • пацієнти із хронічними захворюваннями,
  • усі, хто працює в місцях скупчення людей.

Нагадаємо, що в Україні зафіксували першу в цьому сезоні смерть від грипу.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків
Діти, які споживали частіше солодкі газовані напої та їжу швидкого приготування, мали проблеми зі сном. У дівчат, це траплялось навіть частіше, аніж у хлопців.
В Україні планують створити власну вакцину від коронавірусу В Україні планують створити власну вакцину від коронавірусу
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов заявив, що в Україні планують створити власну вакцину від Covid. Однак, вона може бути значно дорожчою від тих, які наразі держава закупляє в іноземних компаній.
"Південноафриканський" штам коронавірусу вже у двох областях України
Максим Степанов повідомив, що у 2 регіонах виявили "південноафриканський" штам COVID-19. Британський штам вже зафіксували в усіх областях Українах.
Loading...
Load next