''Наздоганяюча вакцина'': понад 54 тисяч дітей отримали щеплення проти кору

''Наздоганяюча вакцина'': понад 54 тисяч дітей отримали щеплення проти кору

Загальнонаціональна кампанія з ''наздоганяючої вакцини'' розпочалась 17 липня. Понад 28 тисяч дітей, які пропустили вакцинацію згідно з Календарем профілактичних щеплень, зробили перше щеплення проти кору.

Про це повідомляють в Міністерстві охорони здоров’я. 

За даними Центру громадського здоров’я, найвищі показники охоплення щепленнями проти кору серед дітей, які пропустили вакцинацію, – у Херсонській області та місті Київ. Найнижчі – у Чернігівській, Одеській та Вінницькій областях. 

Пропущені щеплення проти кору можна зробити в кабінеті сімейного лікаря чи в пункті щеплення. Крім того, центри контролю та профілактики хвороб на рівні областей додатково організовують вакцинальні сесії у місцях компактного розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечують виїзди мобільних вакцинальних бригад до віддалених районів і до організованих колективів. 

Щоб записатись на вакцинацію до мобільної бригади, потрібно звернутися до Центру контролю та профілактики хвороб в області проживання чи за місцем тимчасового перебування. 

Нагадаємо, Альфа-манозидоз: в Україні вперше почали лікувати пацієнтів із рідкісною хворобою

Оля Касько - pravdatutnews.com

Читайте також
У США схвалили вакцину Pfizer для дітей від 5 років. Що буде в Україні У США схвалили вакцину Pfizer для дітей від 5 років. Що буде в Україні
Щеплення почнуть робити вже від сьогодні.
Україна без вакцини: Індія образилась і припинила постачання прерапату від Covid
Індійський виробник вакцини AstraZeneca вирішив уповільнити й може відкласти взагалі постачання препарату в Україну.
Перша партія вакцини CoronaVac вже в Україні
Вчора ввечері, 25 березня, в аеропорту "Бориспіль" приземлився літак, який привіз в Україну першу партію китайської вакцини CoronaVac, виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.
Loading...
Load next