Через війну більшість населення України потребує психосоціальної підтримки – МОЗ

Через війну більшість населення України потребує психосоціальної підтримки – МОЗ

Перший заступник міністра охорони здоровʼя України Сергій Дубров під час засідання ВООЗ заявив, що через повномасштабну війну більшість населення України потребує психосоціальної підтримки.

Про це повідомляє МОЗ.

На 154-й сесії Виконавчої ради Всесвітньої організації охорони здоров’я у Женеві розглянули доповідь генерального директора ВООЗ щодо імплементації резолюції ВООЗ щодо надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров’я України через повномасштабне вторгнення РФ.

Ми часто чуємо, що здоров’я не повинно бути частиною політичного порядку денного. Або що ВООЗ не є майданчиком для політичних дискусій. Однак війна Росії проти України триває, і ми змушені продовжувати привертати увагу до цієї жорстокої війни та ще раз нагадувати всім про її вплив на глобальне здоров’я, – заявив глава української делегації, перший заступник міністра охорони здоровʼя України Сергій Дубров.

У своєму виступі Сергій Дубров привернув увагу до руйнівних наслідків російських атак для сфери охорони здоров’я. А також наголосив, що сектор охорони здоров’я України є одним із найбільш постраждалих.

На сьогодні, за повідомленнями ВООЗ, лише на медичні заклади зафіксовано понад 1 498 нападів, внаслідок яких загинуло 112 осіб і 225 осіб зазнали поранень.

Сергій Дубров також додав, що критичний вплив збройної агресії РФ на психічне здоровʼя громадян України, привернувши увагу до того, що більшість населення України потребує психосоціальної підтримки.

Нагадаємо, Німеччина надала обладнання для посилення захисту українських АЕС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна 800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна
VAC-терапія є "золотим стандартом лікуванні ран у світі".
Данілов назвав пандемію коронавірусу першою "біологічною війною" (відео) Данілов назвав пандемію коронавірусу першою "біологічною війною" (відео)
У 2020 році Данілов називав цибулю, сало і часник найкращими ліками проти коронавірусу.
Loading...
Load next