Куди українці їдуть відпочивати на новорічні свята?

Куди українці їдуть відпочивати на новорічні свята?
Туристичний потік українців за кордон збільшився вдвічі у порівнянні з минулим роком, повідомили Суспільному в Асоціації турагентств. Найпопулярнішим напрямком на новорічні свята, як і попередні роки лишається Єгипет. Суспільне з’ясувало, які напрямки в новорічні свята обирають українці, які умову в'їзду в ці країни на тлі коронавірусу та скільки цьогоріч обійдеться відпочинок в Україні та за її межами.

Єгипет, Об’єднані Арабські Емірати та Домінікана цьогоріч входять у трійку популярних теплих країн для новорічного відпочинку серед українців. У Домінікану жодних ковід-документів не треба, а от в ОАЕ потрібен негативний ПЛР-тест, як перед вильотом, так і по прильоту в країну. Щодо Єгипту, то за даними МЗС, країна вимагає сертифікат про вакцинацію з QR-кодом та без будь-яких виправлень. Електронний сертифікат у додатку "Дія" офіційно владою Єгипту поки не визнаний.

У разі відсутності сертифікату про вакцинацію, у країну пускають з негативним ПЛР-тестом, якому не більше 72-х годин. Мандрівники, які прибувають в аеропорти Хургади, Шар ель-Шейху, Марса-Алам і Табу без ПЛР-тесту, можуть зробити його прямо на летовищі цих міст. Вартість тесту становить 30 доларів.

На четвертому місці серед теплих країн, які обирають українці — Мальдіви, за ними Занзібар, Куба та Мексика. Для в’їзду у ці країни потрібна вакцинація або ж негативний ПЛР-тест. З перерахованих, лише Мексика входить у 20-ку країн за кількістю випадків захворювання на коронавірус і посідає за даними Worldometer 16-те місце. Віцепрезидент української асоціації турагентств Максим Дереза розповів Суспільному, що ціни на курорти цьогоріч вищі за торішні, нині вони на рівні доковідного 2019-го року.

Минулого року було складно, ринок просів рази у два, якщо брати в цілому за рік. Але в цьому році з’явився такий фактор, як відкладений попит: ті люди, які не полетіли на відпочинок минулого року — летять зараз. І цей рік ринок фактично відпрацював на об’ємах 2019-го року, — пояснює Дереза.

За даними української асоціації турагентств, в середньому в Єгипті 5-ти зірковий готель на тиждень з все включено на одну людину — 280 доларів; 3 зірки з все включено — 180-190 доларів. ОАЕ 4-х зірковий готель на тиждень зі сніданком — 400 доларів, Домінікана 4-5-зірковий готель на 10 днів з усе включено — 1100 доларів. Занзібар, Мальдіви 3–4-зірковий готель на тиждень зі сніданком — 800 доларів.

Найпопулярніші гірськолижні курорти цьогоріч — Туреччина, Австрія та Андорра.

За даними МЗС, в’їзд на територію Австрії можливий з сертифікатом про повну вакцинацію, сертифікатом про одужання, якому не більше, ніж пів року. Разом з тим до цих документів потрібен негативний ПЛР-тест.

Так званий "жовтий" сертифікат у додатку “Дія” приймається теж, але англійською або німецькою мовами. Країна визнає вакцини, якими щеплять в Україні, однак вакцинованим Коронаваком (CoronaVac) заселятися в готелі та відвідувати заклади харчування — заборонено.

Українцям, які планують відпочинок в Андоррі знадобиться негативний результат ПЛР-тесту, або експрес-тесту, сертифікат про повну вакцинацію від ковіду або довідка про одужання.

І хоч основні курорти гірськолижного напрямку розташовані в Європі, через поширення нового штаму ковіду "Омікрон", планувати подорожі стало складно розповідає Максим Дереза, наводить, як приклад, Італію, яка заборонила в’їзд українцям до кінця січня.

Виїжджаєш, і ти маєш 10 днів відсидіти на самоізоляції в них. І, наприклад, ті туристи, які летіли на гірськолижні курорти в Італію, зараз постали перед вибором, що зараз робити, — зазначає віцепрезидент української асоціації турагентств.

Покататись лижах та сноуборді українці можуть не виїжджаючи за кордон — у Буковелі чи Славському зокрема. Ціни на ці курорти цьогоріч лишаються майже такими ж, як і минулого року, розповіла Суспільному голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів. Та, за її словами, підвищення цін все ж очікують, зокрема на готелі.

Саме через ріст вартості енергоносіїв, газу, тому що вже на сьогодні багато готелів, які не настільки високо завантажені в зимовий період думають про те, щоб взагалі закриватися. заморожуватися на зимовий період, це дуже велика сьогодні проблема, — пояснює Олеськів.

За словами голови Держагентства розвитку туризму, топ трійку туристичних міст України, як серед українських відвідувачів, так й іноземців, посідають Київ, Одеса і Львів. Та крім цих міст Олеськів радить відвідати на свята й інші міста України: "Дуже гарні зимові містечка відкрилися у Вінниці, прямо такі доріжки з тубами, на яких можна кататися, спускатися, це дуже класно. Харків теж вражає своєю атмосферою, тому я раджу взагалі поїхати кудись, де ви ще не були".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Потрібен експрес-тест: Греція змінила умови в'їзду для туристів з України Потрібен експрес-тест: Греція змінила умови в'їзду для туристів з України
Міністерство туризму Греції оголосило про дві важливі зміни для туристів, що в'їжджають до Греції. Нововведення стосуються й українських мандрівників.
Українці зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тестів вже з 15 травня Українці зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тестів вже з 15 травня
Вже з 15 травня українці зможуть літати до Туреччини без ПЛР-тесту, однак з іншою умовою - залишається в силі вимога заповнити спеціальну форму перед вильотом.
Loading...
Load next