У Львові відбулася прем’єра нової постановки найвідомішої оперної історії «Запорожець за Дунаєм»

У Львові відбулася прем’єра нової постановки найвідомішої оперної історії «Запорожець за Дунаєм»
Цими вихідними у Львові відбулася прем’єра нової постановки найвідомішої оперної історії «Запорожець за Дунаєм»

Цими вихідними у Львові відбулася прем’єра нової постановки найвідомішої української оперної історії «Запорожець за Дунаєм».

Це новий погляд на українську класику, що позбулася стереотипів нав’язаних московитами, зазначають у Львівській національній опері. Натомість показує достовірний образ українського козацтва, як могутню та свободолюбиву силу, яка зробить усе заради життя у вільній Україні .

Створювалася з вірою в те, що сучасні українці надихнуться цією виставою й будуть надихатися ще багато років, бо смисли й той козацький дух, який ми маємо в своїй крові, бо власне останні 400 років ми живемо у визвольній боротьбі, тому образ вистави цієї це військовий табір, який оточений ворогами, але українці шукають свій шлях додому в ту Україну, яку вони мають визволити для себе й в якій вони мають жити. Тому ми дуже сподіваємося, що те що ми задумали у виставі, що воно справдиться вже найближчим часом, - зазначає режисерка-постановниця, співавторка нового лібрето опери Оксана Тараненко.

Додамо, що це вже 8-ма постановка «Запорожця за Дунаєм» у стінах Львівської національної опери. Дуже посилили тексти й музичний матеріал. Й тепер це героїчна історія, яка дуже актуальна в теперішній час, розповідає Василь Вовкун.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні злетіла кількість вакансій: найпопулярніші професії осені В Україні злетіла кількість вакансій: найпопулярніші професії осені
В Україні у листопаді у порівнянні з жовтнем кількість вакансій збільшилась на 18%.
ЕКСКЛЮЗИВ: співак Панас Буйний розповів про себе усю правду ЕКСКЛЮЗИВ: співак Панас Буйний розповів про себе усю правду
Співак Панас Буйний вже підкорив своїми піснями бійців на передовій, а тепер планує зібрати аншлаг на своєму першому сольному концерті
Loading...
Load next