«Скіфське золото» готують до повернення в Україну - Карандєєв

«Скіфське золото» готують до повернення в Україну - Карандєєв

МКІП планує організувати виставку колекції "Скіфського золота" після того, як артефакти повернуться з Нідерландів до України.

Про це повідомив тимчасовий виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики в ефірі марафону "Єдині новини".

Ми завершуємо підготовку для того, щоб в установленому порядку з дотриманням заходів безпеки всі культурні цінності, які складають колекцію "Скіфського золота", були повернені до України. Після цього ми б хотіли, аби виставка цих предметів відбулася й українці могли побачити, про що йшлося протягом багатьох років і наскільки успішною є дипломатична робота різних установ, - зазначив Карандєєв.

Водночас він зауважив, що Україна за допомоги своїх партнерів працює над поверненням викрадених Росією артефактів. Він підкреслив, що цей процес триватиме протягом багатьох років після завершення російсько-української війни.

З відкритих джерел ми маємо інформацію про переміщення окремих музейних предметів з українських музеїв до російських. Ми точно знаємо, що вони там. Інші предмети, на жаль, просто розграбовані. До сьогоднішнього дня здійснюються заходи щодо повернення викрадених з України артефактів часів Другої світової війни - а вже скільки років пройшло. Очевидно, що процес повернення культурних цінностей після завершення російсько-української війни буде тривалим, - поінформував т.в.о. глави МКІП.

Нагадаємо, Україна опустилася на 89-те місце у рейтингу верховенства права

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Ніколи не буде російською територією": Зеленський заявив, що повернення Криму під контроль України — питання часу (відео) "Ніколи не буде російською територією": Зеленський заявив, що повернення Криму під контроль України — питання часу (відео)
Президент Зеленський вважає повернення окупованих територій і їхніх жителів назад до складу України лише питанням часу.
Loading...
Load next