Помер лауреат премій "Еммі" та "Золотий глобус" Дональд Сазерленд

Помер лауреат премій "Еммі" та "Золотий глобус" Дональд Сазерленд

Канадський актор Дональд Сазерленд, відомий за такими фільмами, як "Голодні ігри" та "Герої Келлі", помер у віці 88 років.

Про це повідомляє The Guardian.

Сазерленд помер у четвер у Маямі після тривалої хвороби.

Його син, актор Кіфер Сазерленд, написав у соцмережі: "З важким серцем я кажу вам, що мій батько, Дональд Сазерленд, пішов із життя".

Сазерленд народився в Канаді в 1935 році, вивчав драматичне мистецтво в Університеті Торонто, а в 1957 році переїхав до Лондона, щоб вступити до акторського класу Лондонської академії музики й драматичного мистецтва (Lamda). Після низки невеликих ролей у британських телешоу, Сазерленд отримав роль у відомому бойовику "Брудна дюжина".

Актор знявся у понад 190 фільмах і телешоу. Він ніколи не був номінований на "Оскар", але отримав два "Золоті глобуси" за найкращу чоловічу роль другого плану у фільмах "Громадянин Ікс" (1996) і "Тропи війни" (2003). Почесний "Оскар" Сазерленд отримав у 2017 році.

Він знімався з різними видатними режисерами, зокрема зіграв у фільмі "Казанова" Федеріко Фелліні, та "Двадцяте століття" Бернардо Бертолуччі.

У 2012 році роль лиходія президента Сноу у фільмі "Голодні ігри" відкрила Дональда Сазерленда новому поколінню кіноглядачів. Він також знявся у фільмі жахів Стівена Кінга "Телефон містера Гаррігана" та трилері-катастрофі "Падіння місяця" у 2022 році.

Нагадаємо, Мадонна підтримала Саміт миру в Швейцарії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Завжди вибирала сидіти в студії": Тіна Кароль розповіла, чому вже 12 років не святкує свій день народження "Завжди вибирала сидіти в студії": Тіна Кароль розповіла, чому вже 12 років не святкує свій день народження
Три роки тому співачка відзначала день народження на зйомках "Голосу країни".
Loading...
Load next