Blue Origin здійснила вже восьму суборбітальну місію з туристами

Blue Origin здійснила вже восьму суборбітальну місію з туристами

Компанія Blue Origin, якою керує засновник Amazon Джефф Безос, у четвер, 29 серпня, відправила у рамках суборбітальної місії NS-26 шестеро туристів.

Про це повідомляє Space.com.

Зазначається, що запуск суборбітальної пілотованої ракети з людьми на борту стартував із космодрому компанії в Західному Техасі о 16.07 за київським часом.

Політ досяг максимальної висоти близько 104 000 метрів, перш ніж повернувся на Землю на космодром о 16:19 за київським часом.

Як випливає з назви місії, NS-26 була вже 26-м польотом для системи космічного запуску багаторазового використання New Shepard.

Польоти New Shepard зазвичай тривають від 10 до 12 хвилин від старту до приземлення капсули.

Пасажири на борту транспортного засобу можуть відчувати кілька хвилин невагомості та подорожувати над лінією Кармана (висота над рівнем моря), відміткою заввишки 100 кілометрів, яку багато людей вважають межею космічного простору.

Blue Origin не розкриває, скільки коштує місце на борту New Shepard. Virgin Galactic, головний конкурент компанії в сфері суборбітального космічного туризму, на сьогодні стягує 450 000 доларів за один квиток.

Серед шести людей, які стали учасниками місії NS-26, були філантроп і підприємець Ніколіна Елрік, професор університету Роб Ферл, бізнесмен Юджин Грін, кардіолог Ейман Джахангір, студент коледжу Карсен Кітчен і підприємець Ефраїм Рабін.

Нагадаємо, Як Україна на Олімпійських іграх розповідала про війну: деталі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next