На Львівщині рекомендують уже змінити шини на зимові

На Львівщині рекомендують уже змінити шини на зимові
Зима вже зовсім близько. Температура поступово опускається. Тож саме час "перевзути" свою автівку і змінити літню гуму на зимову."Зимова шина має зовсім інші властивості.

Зима вже зовсім близько. Температура поступово опускається. Тож саме час "перевзути" свою автівку і змінити літню гуму на зимову.

"Зимова шина має зовсім інші властивості. В першу чергу, вона має досить короткий гальмівний шлях, тому літня шина у зимовий період стає непридатною для їзди. На снігу вона не має зачепу з дорожнім покриттям, а машина стає неконтрольованою", - пояснює шиномонтажний Іван Сулим.

Ціни на зимову гуму коливаються від 1000 до 8000 гривень за колесо. Вибір величезний - різняться переважно виробником та м’якістю. М’якшу рекомендують для їзди по місту, твердішу - по трасі.

Якщо ж шини у вас залишилися з минулого року, то доведеться заплатити лише за роботу. Коштує заміна коліс приблизно 500 гривень.
Від початку листопада львів’яни щодня звертаються у шиномонтаж.

Адміністративна відповідальність за невчасно замінену гуму не передбачена, та поліція все ж закликає містян не нехтувати власною безпекою.

"Це зменшує кількість ДТП, адже автомобілі краще тримають керованість на дорозі й це безпечніше як для них, так і для пішоходів", - зазначив патрульний поліцейський Назар Двожан.

Хоч штраф з водіїв не вимагають, та у випадку ДТП страхова компанія частіше стає на сторону того водія, у якого технічний стан автомобіля відповідає нормам.

Окрім цього, з наближенням холодів, водіям слід звернути увагу ще на кілька пунктів.

"Перевірити антифриз, його відсоткову кількість, щоб не замерз і не розпер радіатор, також обов'язково мати зимовий омивач, тому що літній також замерзне", - додав працівник СТО Андрій Костюк.

Вже до кінця цього тижня синоптики передбачають перший сніг на Львівщині. Тож, аби не наражати на небезпеку себе та інших, слід вчасно підготувати свій автомобіль.

https://www.youtube.com/watch?v=s2MNgiPifHA

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
"Колектив лікарні у відчаї" : медики Львівщини готові оголосити голодування через затримку зароблених коштів "Колектив лікарні у відчаї" : медики Львівщини готові оголосити голодування через затримку зароблених коштів
Медики Львівської обласної лікарні відновного лікування №3, яка розташована у місті Соснівка, готові оголосити чергове голодування. Працівникам боргують зарплату з липня.
Купання у водоймах Львівщини: що робити коли тоне людина (відео) Купання у водоймах Львівщини: що робити коли тоне людина (відео)
Як поводитися на водоймах і що робити, коли тоне людина? З настанням купального сезону рятувальники показали основні способи порятунку людини у разі потопання, а ще на території озера відпрацювали відповідний сценарій з іншими надзвичайними службами.
Loading...
Load next