У Львові лікують варусну деформацію у підлітків сучасним методом

У Львові лікують варусну деформацію у підлітків сучасним методом
При патології коліна розходяться в різні боки, а стопи залишаються зімкнутими. Якщо виявити це у дитячому віці й одразу почати виправляти, то скорегувати деформацію можна без хірургічних втручань.

Кожного року у Львівському "Охматдиті" успішно оперують десятки дітей зі всієї області з різними видами деформації. При варусній, яка зустрічається доволі часто, коліна розходяться в різні боки, а стопи залишаються зімкнутими.

Така проблема була і в Романа Курижко. Він якраз переніс останню операцію на ногу: пройшла лише 1 година, а він вже може нею рухати.

Спершу пробували робити різні вправи, а потім пішли до лікаря, який сказав, що треба операційне втручання, - розповів у коментарі ПравдаТУТ Львів пацієнт Роман.

Якщо виявити патологію у дитячому віці та одразу почати виправляти, то скорегувати деформацію можна без хірургічних втручань. Але у цьому випадку лікарі вирішили оперувати малоінвазивним методом.

Ми зробили коректувальну остеотомію верхньої третини кісток гомілки, - пояснила завідувачка ортопедичного відділення медзакладу Злата Кузьо.

За її словами, під час операції виконується ця корекція і монтується стрижневий зовнішній апарат зовнішньої фіксації, який дає змогу у корегованому положенні утримувати та подовжувати кінцівку після операції.

З 8 доби після операції Роману розпочали подовжувати кінцівку методом зовнішнього розкручування апарату. Так він проходив 3 тижні.

Вже з наступного дня хлопець зміг ходити, проте без великих навантажень на ногу. А вже через місяць він зможе повноцінно бігати, присідати та виконувати будь-які фізичні навантаження.

На прикладі Романа ви можете переконатися, наскільки це швидко та ефективно, - додала Злата Кузьо.

 

Читайте також
У Львові після вакцинації помер 63-річний чоловік У Львові після вакцинації помер 63-річний чоловік
Чоловік помер після того, як отримав першу дозу вакцини від Covid-19. Смерть медики зареєстрували як несприятливу подію після вакцинації, адже після щеплення не минуло й 30 днів.
Найбільш болюча операція: у Львові підлітку виправили вроджену ваду грудної клітки Найбільш болюча операція: у Львові підлітку виправили вроджену ваду грудної клітки
У «Охматдиті» прооперували 17-річну дівчину з лійкоподібною деформацією грудини.
У Львові провели акцію з безкоштовного чипування собак (відео) У Львові провели акцію з безкоштовного чипування собак (відео)
Кожен охочий мав нагоду безкоштовно вживити під шкіру собаці мініатюрний пристрій, за допомогою якого улюбленця можна буде ідентифікувати у будь-якій точці світу.
Loading...
Load next