Офлайн навчання: у Львові учні повернулись за шкільні парти (відео)

Офлайн навчання: у Львові учні повернулись за шкільні парти (відео)
Після тривалої перерви з 5-го травня усі львівські школярі навчаються на очній формі, хоч із дотриманням певних правил та обмежень.

Іще тиждень тому ці коридори були порожніми, тоді як уже сьогодні звідусіль чути галас.  Учні не приховують своєї радості. Ледь не в один голос зізнаються: скучили за друзями, однокласниками та "живими" уроками

"За друзями, бо не було такого контакту, щоб порозмовляти наяву. А вживу ти краще розуміє, що вчитель мовить. Ти бачиш всі емоції які він видає, щоб вам щось пояснити, а онлайн ти не бачиш цього", - поділився учень.

Скучили за офлайн формою навчання і педагоги. Тарас - вчитель географії.  Та на уроки щоранку змушений доїздити десятки кілометрів. І навіть тоді вбачає більше переваг в живому спілкуванні та навчальному процесі. 

"Дуже важливо бачити реакцію дітей, очі які горять. Можна під час уроку навіть в залежності від їхніх вподобань хід уроку змінювати, коригувати і  відповідно це надає більшого такого драйву живе спілкування, емоції", - розповів вчитель географії, Тарас Козак.

Педагог зізнається: скучив за вихованцями та очною формою навчання. 

"Всі один за одним скучили, як і колеги так і діти. Тому маємо надію на продуктивну працю, роботу, навчання", - додав вчитель. 

Керівник навчального закладу радіє поверненню у стіни рідної школи не менше. Хоча запевняє, що за період пандемії зуміли напрацювати гідну систему навчання онлайн. 

"Всі предмети проводилось в такому режимі постійної присутності. Кожен урок починаючи від ужиткового мистецтва і закінчуючи англійською, японською мовами він був. Це був просто постійний конект з учнями", - повідомив директор Львівської середньої загальноосвітньої школи східних мов та східних бойових мистецтв "Будокан", Олександр Козловський. 

Тоді як найбільшим недоліком дистанційного навчання  називає недостатню кількість спілкування між дітьми і педагогами. 

"Навчання без соціалізації, навчання без почуттів - ну це насправді не дуже то й навчання. В школі “Будокан” бачите, всі бігають, стрибають. В принципі всі вийшли, чому й раді", - заявив директор.

Відтак з 5-го травня за парти повернулися усі львівські школярі. І хоча з дотриманням певних правил та обмежень, приміром, масок для педагогів, антисептик та дотримання гігієни для усієї шкільної спільноти, поверненню до офлайн навчання усі лише радіють.   

 

Читайте також
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
"Жовтий" рівень епідемічної небезпеки: у Львові всі школи працюють у звичному форматі (відео) "Жовтий" рівень епідемічної небезпеки: у Львові всі школи працюють у звичному форматі (відео)
В місті після переходу до "жовтої" зони карантину працюють всі школи, незалежно від того, скільки відсотків вчителів вакциновано.
Перше вересня у Львові: школярі знову повернулися за парти у звичному форматі навчання (відео) Перше вересня у Львові: школярі знову повернулися за парти у звичному форматі навчання (відео)
Школярі повернулися за парти і звикають до звичайного формату навчання. А першокурсники склали присяги і вже готові здобувати знання, щоб опанувати майбутню професію.
Loading...
Load next