Покинуті та занедбані автомобілі приберуть з вулиць Львова (відео)

Покинуті та занедбані автомобілі приберуть з вулиць Львова (відео)
Евакуйовують занедбані машини, які простоюють на прибудинкових територіях, ще з квітня. Райадміністрації наразі нарахували по Львову понад таких 50 автівок. Власників деяких з них навіть вдалося знайти.

Починаючи з квітня у Львові комунальники розпочали інвентаризацію старих, занедбаних автівок, що роками простоюють поблизу проїзних вулиць, прибудинкових територій тощо. Зрештою їх звідти приберуть. Пошуки здійснювали працівники райадміністрацій. Не залишилися осторонь і мешканці, які повідомляли про такі машини на Гарячу лінію. Ось, до прикладу, ці дві автівки стоять тут, на вулиці Науковій, щонайменше 5 років, кажуть місцеві.  

"Діти собі зробили тут якусь тут збиранку, чи як то правильно назвати, я не знаю. Пили пиво, курили, ну мусорник.  Я противник тих машин, щоб їх позабирали. Наприклад цей запорожець, то власник має нормальну машину, а цей запорожець тут тримає. Вже йому багато разів казали сусіди, щоб прибрав. Тим більше має дві машини, а тут гниє, діти пригають. Ну, капець. Ну мусорник, що говорити далі", - розповів львів'янин, Орест Панас.

"Якщо господарю непотрібні, то треба попередити господаря, якщо вони йому непотрібні, то я не знаю. Треба якось, бо ми європейське місто, і треба, щоб воно йшло все якось до Європи, а не стояло тут", - поділилась львів'янка, Христина Суп.

Офіційно після перевірок комунальники зафіксували 54 покинутих автівки. Після цього розпочали процес пошуку власників. 

"Ми зробили запити в сервісні центри МВС, надали номери автомобілів, які є покинуті. І власне отримали інформацію про власників цих автомобілів. Далі є реєстр територіальної громади, ми також звернулися до цього реєстру і отримали інформацію про місця проживання власників цих автомобілів", - повідомила заступниця міського голови з питань ЖКГ, Ірина Маруняк. 

Потім власникам протягом 10-днів треба прибрати з місця автівку, щоб вона не займала місце, яким можуть користуватися інші мешканці.  

"Якщо не забирали, ну тоді ми залучали евакуатори й у примусовому варіанті забирали на штраф майданчик. Або якщо мешканці виявили бажання, щоби цей автомобіль забрати кудись в гараж, перевезти ми також допомагали. Тому що ці автомобілі є у вкрай поганому стані. І власне за проханням мешканців ми такі речі робили", - додала Маруняк. 

Двадцять машин львів’яни забрали самостійно, ще для шести довелося залучати евакуатори. Наразі розшукують  власників ще 28 автівок. Юристи ж кажуть, що примусово забирати машини на штраф майданчик можна, якщо вони заважають руху транспорту, займають паркомісце для пільгової категорії осіб та інше. Але якщо автомобіль запаркований на прибудинковій території, то тут дещо складніша ситуація. 

"Припустимо десь там поруч з дитячими майданчиками чи трохи віддалено від будинку, то насправді вони вже не створюють такої перешкоди руху й так далі. Тобто в такій ситуації фактично є заборона такий автомобіль вилучати", - заявила юристка, Лілія Баюш. 

Міські посадовці кажуть, що поки що ніяких претензій зі сторони власників евакуйованих машин не було. Наразі повністю розчистити місто від старих авто планують до кінця травня. А далі комунальники  щомісяця проводитимуть подібні перевірки по районах для виявлення решти закинутого транспорту.  

 

Читайте також
Садовий розповів, які вулиці Львова планують відремонтувати цього року Садовий розповів, які вулиці Львова планують відремонтувати цього року
Наразі для Львова цього року пріоритетним є завершення ремонтних робіт на тих вулицях, які почали ремонтувати ще минулого року. Однак, за наявності фінансування планують також розпочати роботи на вулицях Грінченка та Мазепи, що у Шевченківському районі міста.
У Львові до Дня Незалежності обмежать та змінять рух транспорту У Львові до Дня Незалежності обмежать та змінять рух транспорту
Через підготовку та святкування 30-річниці Дня Незалежності України низка вулиць у Львові буде перекрита для руху транспорту.
У Львові медиків на роботу возитимуть на таксі під час локдауну У Львові медиків на роботу возитимуть на таксі під час локдауну
Компанія Bolt надаватиме допомогу у транспортуванні медичних фахівців Львова та на час локдауну у місті безкоштовно возитиме лікарів на роботу та додому.
Loading...
Load next