Скандал у Львівській політехніці: на сайті ВНЗ пропагували нелегальні поїздки в Чорнобиль

Скандал у Львівській політехніці: на сайті ВНЗ пропагували нелегальні поїздки в Чорнобиль
На офіційному сайті Національного університету "Львівська політехніка" один із студентів в рубриці "Новини університету" опублікував звіт про своє незаконне проникнення у Чорнобильську зону відчуження.

Студент "Львівської політехніки" Іван Волошин, який навчається у Інституті механічної інженерії та транспорту опублікував на офіційному сайті "Львівської політехніки" в рубриці "Новини університету" докладний звіт про те, як вони разом із другом здійснили нелегальне проникнення в зону відчуження.

Деталі нелегальної поїздки двох хлопців повідомило видання "Сьогодні".

У опублікованому матеріалі сталкер детально описав найдрібніші подробиці своєї поїздки й як йому вдалось проникнути у зону та на територію міста Прип'ять, а також розповів про свої відчуття та страх щодо високого рівня радіації у зоні відчуження.

Звіт також помітили співробітники Державного науково-технічного центру з питань ядерної та радіаційної безпеки, що займається питаннями Чорнобиля та публічно висловили своє обурення щодо таких дій студента та його товариша.

"Нелегали в зоні ЧАЕС – це порушення закону. Але ще примітніше те, що подібні тексти на сайті вишу, звичайно, можуть надихнути інших "романтиків" кинутися в зону відчуження, де зашкалює радіація і існує низка інших небезпек", - зазначають експерти.

Згодом про цей випадок дізналося також і керівництво поліції. Зокрема нелегальне проникнення в зону відчуження карається законом - близько 300 гривень штрафу.

Зрештою про опублікований звіт на сайті університету відреагувало також і Державний науково-технічний центр з питань ядерної та радіаційної безпеки. Внаслідок дії хлопця та відвертого висвітлення порушення закону розгорівся скандал.

"Прикре непорозуміння чи "Львівська політехніка" пропагує несанкціоноване відвідування чорнобильської зони відчуження? На офіційному сайті національного університету опубліковано матеріал "Щоденник сталкерів": історія студента Інституту механічної інженерії і транспорту", в якому Іван Волошин, студент Інституту інженерної механіки, розповідає про свою нелегальну подорож в чорнобильську зону відчуження. Хлопець зробив її разом зі своїм другом Михайлом в березні цього року. Чи виправдані ці "слабоумство і відвага?" – обурено повідомив науковий центр.

Проте в університеті не відмовились коментувати подію та і пояснили, що намагаються "відображати життя студентів університету, з огляду на також їх захоплення та хобі".

"Ні в якому разі ми не закликаємо і не мотивуємо інших до такого проведення часу. Це ж стосується і захоплень студента Івана Волошина. Нам важливо розкривати різнобічність сучасної молоді", - зазначили в університеті "Львівська політехніка".

Втім, схоже, всі крапки над "i" розставить поліція. Про публікацію на сайті університету дізнались правоохоронці і вжили необхідних заходів.

"Вони пропагують сталкерство. Розшукати цього студента не є проблемою. Я вже дав розпорядження провести за даним фактом перевірку", – наголосив керівник чорнобильської поліції Ян Обжелянський.

Відомо також, що вже через декілька днів поліція буде готова повідомити про результати проведеної роботи. До цього силовики додали, що за останні три роки в зоні відчуження виявили понад 1300 сталкерів.

Читайте також
У Львові суд позбавив чоловіка прав, а після цього він сів за кермо
У чоловіка вилучили водійське посвідчення через нетверезе водіння. Коли суд закінчився, він знову поїхав на своєму авто.
У Львові поліцейські "спіймали" водія який збив пішохода та втік з місця ДТП (фото) У Львові поліцейські "спіймали" водія який збив пішохода та втік з місця ДТП (фото)
Львівські поліцейські розшукали водія, який керуючи автомобілем "Лада" учора, 17 травня скоїв наїзд на пішохода неподалік села Стені Яворівського району. Порушник втік із місця аварії, постраждалого внаслідок ДТП довелось госпіталізувати до лікарні із важкими травмами.
Loading...
Load next