На Львівщині через масові отруєння заборонили майонезні страви та заварні тістечка

На Львівщині через масові отруєння заборонили майонезні страви та заварні тістечка
У Львівській області для того, щоб уникнути масових отруєнь в закладах харчування ввели певні обмеження.

Сьогодні, 13 липня, відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Однією з передумов зібрання була ситуація, яка склалася внаслідок масового захворювання на гостру кишкову інфекцію, які харчувались у одному із закладів у смт Куликів, повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

Та щоб не допустити такої ситуації в майбутньому керівникам районів, міських, селищних, сільських територіальних громад доручили зобов’язати керівників підприємств громадського харчування, продовольчої торгівлі не допускати приготування та реалізацію в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв, в т.ч. салатів заправлених сметаною, майонезом, кондитерських виробів із заварним кремом, - йдеться у повідомлені.

До того ж, не можна реалізовувати продукти на літніх майданчиках без дотримання відповідних температурних умов зберігання.

Також місцева влада наголосила, що у всіх закладах повинні бути умови для дотримання правил особистої гігієни: мийні засоби та антисептики. Зокрема, у ЛОДА планують провести нараду із представниками бізнесу та регіональної влади, щоб повідомити їх про прийняте рішення.

Нагадаємо, що 6 липня до Львівської обласної інфекційної лікарні із гострою кишковою інфекцією потрапили відвідувачі, які харчувались у ресторані "Панський Книш" у Куликові. Зокрема, усі постраждалі харчувались у ресторані у неділю, 4 липня. Двоє осіб звернулися до медиків у понеділок, 5 липня, інші ж у вівторок, 6 липня. Загалом того дня заклад відвідали 28 людей.

Читайте також
Масове отруєння на Львівщині: сімнадцятьох відвідувачів ресторану у Куликові госпіталізували Масове отруєння на Львівщині: сімнадцятьох відвідувачів ресторану у Куликові госпіталізували
Стан пацієнтів медики оцінюють як середньої важкості. Серед них одинадцять дорослих та шестеро дітей.
Небезпечне отруєння: на Львівщині почастішали випадки ботулізму (відео) Небезпечне отруєння: на Львівщині почастішали випадки ботулізму (відео)
Упродовж лише чотирьох днів недугу підтвердили у трьох мешканців області.
Loading...
Load next