Масове отруєння на Львівщині: сімнадцятьох відвідувачів ресторану у Куликові госпіталізували

Масове отруєння на Львівщині: сімнадцятьох відвідувачів ресторану у Куликові госпіталізували
Стан пацієнтів медики оцінюють як середньої важкості. Серед них одинадцять дорослих та шестеро дітей.

До Львівської обласної інфекційної лікарні із гострою кишковою інфекцією, 6 липня, потрапили відвідувачі, які харчувались у ресторані "Панський Книш" у Куликові. У пресслужбі Департаменту цивільного захисту населення Львівської ОДА повідомили, що відвідувачі почали скаржитися на симптоми отруєння - високу температуру, блювоту, біль у животі та пронос.

Зокрема, усі постраждалі харчувались у ресторані у неділю, 4 липня. Двоє осіб звернулися до медиків у понеділок, 5 липня, інші ж учора, 6 липня. Загалом того дня заклад відвідали 28 людей.

За повідомленням видання Zaxid.net. станом на ранок 7 липня у відділенні Львівської обласної інфекційної лікарні із харчовим отруєнням перебувають 7 дорослих віком від 20 до 43 років – 3 чоловіків та 4 жінок. У ще одному відділенні лікарні перебуває десять осіб, які також 4 липня святкували у ресторані.

Пацієнти поступали у стані середньої важкості, деякі в стані наближеному до важкого. Зараз стан пацієнтів середньої важкості з позитивною динамікою на фоні проведеного лікування. За 2-3 дні ми маємо отримати результати бактеріологічного дослідження, якщо хоча б у 2-3 пацієнтів буде визначено спільний патогенний збудник, то зможемо говорити про причину отруєння, - повідомив Завідувач відділення №7 Львівської інфекційної лікарні Володимир Кальчук.

Нагадаємо, що 17 червня в одну з лікарень Харкова госпіталізували 19 дорослих і шестеро дітей з попереднім діагнозом гастроентероколіт. За словами постраждалих, всі вони їли в двох ресторанах міста. Через масове отруєння власникам харківських закладів, де ймовірно й отруїлись містяни, загрожує до трьох років в'язниці. Кількість потерпілих щодня лише зростала.

Читайте також
На Львівщині через масові отруєння заборонили майонезні страви та заварні тістечка На Львівщині через масові отруєння заборонили майонезні страви та заварні тістечка
У Львівській області для того, щоб уникнути масових отруєнь в закладах харчування ввели певні обмеження.
"Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео) "Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео)
У "червоній" зоні зможуть працювати: заклади громадського харчування за адресною доставкою та навинос; салони краси за попереднім записом; фінансові установи; пошта, заправки, медичні та ветеринарні заклади тощо.
Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео) Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео)
Львівська дитяча лікарня подалася на великий та малий проєкти Громадського бюджету
Loading...
Load next