Замінування аеропорту у Львові: підозрілу сумку, яка могла вибухнути виявили в залі очікування (відео)

Замінування аеропорту у Львові: підозрілу сумку, яка могла вибухнути виявили в залі очікування (відео)
Вибухівки всередині підозрілої сумки не було, радіоактивне випромінювання видавав ноутбук. Раніше схожих випадків на території летовища не траплялося.

Зі Львівського аеропорту евакуювали понад 300 осіб, серед яких пасажири та працівники летовища. Адже у зоні очікування всередині будівлі виявили підозрілу сумку, від якої спецсистема виявила радіоактивне випромінювання, розповідають у аеропорті. Як наслідок, людей вивели на вулицю, а рейси затримали до вирішення ситуації.

  • Ви просто не бачили коли тут було багато людей, скільки валило сюди людей, не знаю так не робиться. Не знаю, чи це дійсно щось робили, чи то дійсно це було замінування, але мені здається це щось не то.
  • Ми під’їхали нам просто сказали, що тут заміновано й почекайте. Нас не пустили в аеропорт, закрито було.
  • В нас мала початися реєстрація на наш літак на Анталію і ми почули, що аеропорт заміновано. Та як в мене працює тут подруга, то я зателефонувала й  запиталася скільки нам очікувати, вона в двох словах сказала про те, що знайдена сумка, що в сумці є якісь речі. Й наразі їх евакуйовують, щоб дізнатися, що й як, - зізнаються відвідувачі аеропорту.

Дев'ять рейсів затримали майже на 2 години, допоки на місці працювала вибухотехніки. Зрештою завдяки камерам спостереження вдалося знайти власницю сумки. Нею виявилася іноземка, яка сідала у літак турецької авіалінії. Наразі її затримали для з’ясування усіх обставин.

За допомогою газоаналізатора показувало, що всередині можливо знаходяться вибухонебезпечні предмети. Предмет було дистанційно за допомогою роботизованого комплексу евакуйоване в безпечне місце та знешкоджено, де його було зруйновано за допомогою заряду малої потужності, - повідомив старший інспектор вибухотехнічного управління ГУ Нацполіції Львівщини Тарас Сало.

Після цього виявили, що вибухівки всередині не було, а відповідне випромінювання було від ноутбука. Тому, щоб запобігти подібним ситуаціям, керівництво аеропорту розгляне впровадження додаткових заходів безпеки.

Просто по факту події виясниться, хто й що, і який був намір. Все добре, що ми все зафіксували й знайшли. Слідчі дії почалися, пасажирка не полетить, літак полетів. Все робиться як має бути швидко. І далі я буду приймати рішення звичайно, - зазначила  директорка міжнародного аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького Тетяна Романовська.

Керівництво аеропорту додає, що раніше нічого схожого на цей випадок на території летовища не траплялося.

 

Читайте також
Знайшли підозрілу сумку: у аеропорту Львові евакуйовують людей через загрозу вибуху (фото) Знайшли підозрілу сумку: у аеропорту Львові евакуйовують людей через загрозу вибуху (фото)
У Міжнародному аеропорті "Львів" пасажири виявили невідому сумку. Працівники летовища вважають, що у ній може бути вибухівка.
Через вибух гранати на Львівщині загинув 47-річний чоловік
Внаслідок вибуху гранати у Львівській області загинув 47-річний чоловік. Вибух трапився на подвір'ї загиблого.
Loading...
Load next