Безпритульні тварини: у Львові волонтери облаштовують будиночки для собак (відео)

Безпритульні тварини: у Львові волонтери облаштовують будиночки для собак (відео)
Особливістю цих маленьких споруд є те, що туди може вміститися два песика. І розташування входу збоку теж відіграє важливу роль.

Нові – на заміну старим: будинки для безпритульних собачок. У ЛКП "Лев" оновлюють будки, у яких мешкають чотирилапі. Особливістю цих маленьких споруд є те, що туди може вміститися два песика. І саме розташування входу збоку теж відіграє свою важливу роль.

Оскільки найчастіше пси, які сюди потрапляють, свого часу стали жертвами поганого поводження зі сторони людини і вони можуть на початках боятися працівників підприємства та волонтерів. А тепер за потреби вони можуть сховатися у будиночку, допоки не звикнуть до нового середовища. Також функціональність цих будок полегшить роботу й ветеринарам.

Наші будки вже мають кілька років й вони не в дуже хорошому стані, а це нові будки, й вони більші, зручніші, так підіймається кришка й для ветеринарів, то є плюсом, коли вони працюють з собаками та оглядають собак, - розповіла адміністраторка ЛКП "Лев" Аліна Распопова.

Нагадаємо, що безпритульні собачки, які потрапляють у ЛКП «Лев» проходять відповідний медогляд, потім їм роблять необхідні щеплення, а потім працівники цієї комунальної ветклініки намагаються знайти їм нову родину. Наразі на території підприємства проживають 57 хвостатих.

Зараз такий період коли люди поїхали у відпустки це липень-серпень і кількість людей зменшилася, а кількість тварин на жаль не зменшується тому, що насправді 60% собак, які до нас потрапляють, то це собаки, яких викинули. І відповідно та наразі 57 собак для яких ми активно шукаємо родину, - додала  адміністраторка ЛКП "Лев" Аліна Распопова.

Щодо цих будиночків, то ініціатива їх виготовити та подарувати підприємству належить представникам компанії з виготовлення кормів для домашніх улюбленців, які вже не один рік тісно співпрацюють та допомагають ЛКП "ЛЕВ". Будки створені з дерев’яних палетів, які використовують для зберігання та транспортування різноманітних товарів.   

Тобто їх насправді є дуже багато. Їх використовують усі супермаркети, виробничі підприємства. Тобто в принципі, як матеріал для будок потенційних їх є багато. І ця ідея нам дуже сподобалася, бо вона з одного боку про тварин, а з іншого вона про екосвідомість. Тому що ми даємо друге життя старим піддонам, - повідомила директорка з комунікації компанії-виробника кормів для домашніх тварин Катерина Ковалюк.

Додамо, що оновлення будиночків для чотирилапих  відбулося у межах підготовки до міжнародного дня безпритульних тварин, який цього року відзначатимуть 21-го серпня.
 

 

Читайте також
Сирість та неприємний запах: два будинки у середмісті Львова можуть обвалитися (відео) Сирість та неприємний запах: два будинки у середмісті Львова можуть обвалитися (відео)
Нестерпний сморід, постійна вологість та потріскані стіни – у таких умовах мешкають жителі будинків №9 та №11 на вулиці Стрийській. Усе через залом каналізаційного колектора.
У Львові відбувся парад собак, які брали участь в АТО та ООС (відео) У Львові відбувся парад собак, які брали участь в АТО та ООС (відео)
Чотирилапі побратими військових ветеранів, поліціянтів та прикордонників продемонстрували свої вміння у пошуку наркотиків і вибухівки, а також навички затримання злочинців.
У Львові провели акцію з безкоштовного чипування собак (відео) У Львові провели акцію з безкоштовного чипування собак (відео)
Кожен охочий мав нагоду безкоштовно вживити під шкіру собаці мініатюрний пристрій, за допомогою якого улюбленця можна буде ідентифікувати у будь-якій точці світу.
Loading...
Load next