У Львові провели акцію з безкоштовного чипування собак (відео)

У Львові провели акцію з безкоштовного чипування собак (відео)
Кожен охочий мав нагоду безкоштовно вживити під шкіру собаці мініатюрний пристрій, за допомогою якого улюбленця можна буде ідентифікувати у будь-якій точці світу.

У парку Погулянка провели виїзне чипування чотирилапих. Кожен охочий мав нагоду прийти на цю локацію до ветеринарів та безкоштовно вживити під шкіру собаці мініатюрний пристрій, за допомогою якого улюбленця можна буде у майбутньому ідентифікувати. Одним з першим клієнтів став Чак. Після необхідних процедур з реєстрації собаки та власників, що зайняло кілька хвилин, фахівці вже взялися до чипування хвостаня.

Власники розповіли, що вирішили у такий спосіб підстрахуватися, щоб собака не загубився.

Хоча він в нас не губиться, бо я постійно з ним на поводку, і без поводка теж гуляю, він завжди чоловіка проводжає на роботу. І він ніколи не губиться в нас. Але на всяк випадок, всяке буває. В нас люди зараз люди появилися, що просто крадуть, або вивозять в Лисиничі, або з Підбірців вивозять собак. Великих, малих, вівчарок вивозять, - розповіла власниця собаки Таїса Бойко.

Безкоштовне чипування стало можливим завдяки благодійникам з Великої Британії, які в межах співпраці з ЛКП "ЛЕВ" та організації "Dog-Friendly Сity" надали ветеринарам 5000 тисяч грантових чипів. За їхньої допомоги собака отримує власний, так би мовити, паспорт, за допомогою якого чотирилапого можуть впізнати у будь-якій країні світу. Експерти кажуть, що зазвичай є 2 ідентифікатори, за якими взнають власників тварини. 

Це візуальний жетончик, який вішається на ошийник і він є найпростішим. Тобто собака загубилася зісканували жетончик, що займає 5 хвилин і це можна зробити будь-яким телефоном і повернули собаку власникові. Але є проблема, якщо собака втратила жетон, або втратила повністю весь ошийник і тут в нагоді стає власне чіп, тому що він є під шкірою і ніколи не губиться, - повідомила адміністраторка проекту безкоштовного та пільгового чипування собак у Львові Ольга Керилович.

Саме тому, кажуть експерти, він вважається 100% гарантією повернення собаки господарю. Окрім таких виїзних майданчиків можна чипувати й окремо у ЛКП "Лев" та ветклініках партнерів установи за попередньою реєстрацію. Завтра теж розгорнуть майданчик з чипування собак, але вже в сквері на вулиці Ряшівській. Там ветеринари пробудуть з 3-ї і до 6-ї години вечора. 

Після завтра в неділю ми будемо в сквері на Сихові на сквері Гідності. Це теж чудова локація, яку знають місцеві і так само з 15:00 до 18:00. При собі необхідно мати свій паспорт, як власника, паспорт громадянина України або ID-картку та обов’язково ветеринарний паспорт собаки, - наголосила адміністраторка проекту безкоштовного та пільгового чипування собак у Львові Ольга Керилович.

Триватимуть такі виїзди до кінця вересня, а дізнатися про локації можете на сайті ЛКП «Лев». А загалом безкоштовно відбуватиметься ця процедура допоки не закінчаться грантові чипи. Після цього отримати цю послугу ви зможете у будь-які клініці для тварин, але вже за власний кошт. Вартість цієї процедури стартує від 400-т гривень. 

 

Читайте також
На вулицях Львова догхантери труять собак (відео) На вулицях Львова догхантери труять собак (відео)
Існують препарати, від яких тварина може померти, лише вдихнувши. Тож чи не єдине розв'язання проблеми – заборона їх продажу без рецепту.
"Україна - гуманна країна": у Львові містяни вийшли на протест проти знущання над тваринами (відео) "Україна - гуманна країна": у Львові містяни вийшли на протест проти знущання над тваринами (відео)
Акцію одночасно провели у 30-ти містах України. Всі свої вимоги активісти передадуть на розгляд президенту та народним депутатам.
Loading...
Load next