Документальний фільм "Воїн" про Тараса Матвіїва: у Львові відбулась прем'єра (відео)

Документальний фільм "Воїн" про Тараса Матвіїва: у Львові відбулась прем'єра (відео)
Врятував двох побратимів ціною власного життя. У Львові показали документальну стрічку присвячену Герою України Тарасу Матвіїву. Фільм, заснований на спогадах рідних та близьких, розповідає про життєвий шлях захисника.

Історія сучасного героя. У Львові презентували документальну стрічку «Воїн». Фільм розповідає про життєвий шлях 31-річного Героя України з Жидачева Тараса Матвіїва. Життя хлопця трагічно обірвалося влітку минулого року поблизу села Троїцьке, що на Луганщині. Тарас Матвіїв врятував від смерті двох побратимів, витягнувши їх з палаючого бліндажу, натомість загинув сам. Режисером фільму став друг українського захисника Олег Василевський.

Це документальний фільм, будувався він власне на фотографіях, які робив сам Тарас, на архівних сюжетах, на відео, які сам Тарас знімав і його друзі, це фільм про життя Тараса, - розповів режисер документального фільму "Воїн".

Півторагодинна стрічка заснована на спогадах рідних та побратимів Тараса Матвіїва.

Цей фільм є особливим тому що він не просто показує героя російсько-української війни, він показує героя нашого часу, адже він брав активну участь практично у всіх важливих подіях в Україні і ще дореволюційних навіть, які були для України визначальними, - повідомив ветеран російсько-української війни Антон Петрівський. 

Людина була громадським активістом, він займався екологічними акціями, зокрема проти вирубки лісу, ми були на багатьох спільних акціях в цьому напрямку.

Тарас займався патріотичним вихованням молоді, організовував вишколи і це надважлива місія в житті будь-якого ветерана, - сказав керівник Львівського обласного осередку ВГО "Сокіл".

А ще Тарас Матвіїв займався волонтерством: допомагав як фронту, так і дитячим будинкам. Боровся із нелегальними гральними закладами, був депутатом Жидачівської районної ради та активістом мовного майдану. На презентацію фільму про життєвий шлях захисника України прийшли батьки та друзі Тараса Матвіїва. Кінозал був заповнений вщент.

Приємно побачити що не всі люди сидять в кафе і їдять морозиво, а дійсно прийшли подивитися на людину, яка віддала своє життя за Україну, за те щоб ми дійсно тут сиділи і їли морозиво коли треба, - наголосив батько героя України Тараса Матвіїва.

Згодом документальну стрічку можна буде переглянути у мережі Youtube.

 

Читайте також
У Львові попрощались із загиблим на Сході військовим Ігорем Байталою У Львові попрощались із загиблим на Сході військовим Ігорем Байталою
Прощання відбулося у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. У військового залишились батьки та двоє сестер.
Фільм для глядачів з вадами зору: над озвучкою кінострічки "Теорія всього" працював Ярослав Нудик (відео) Фільм для глядачів з вадами зору: над озвучкою кінострічки "Теорія всього" працював Ярослав Нудик (відео)
Книжки шрифтом Брайля, фільми та мультфільми з аудіодескрипцією. Усе для комфорту людей із вадами зору. В арсеналі Ресурсного центру чимало таких добрих справ. До цього надбання додалася ще одна спеціально озвучена кінострічка.
Документальне кіно "Чубай. Говорити знову": у Львові відбувся допрем'єрний показ фільму (відео) Документальне кіно "Чубай. Говорити знову": у Львові відбувся допрем'єрний показ фільму (відео)
Документально-ігровий фільм розповідає про життя відомого поета-дисидента Грицька Чубая.
Loading...
Load next