Львівщина готується до впровадження "червоної" зони карантину (відео)

Львівщина готується до впровадження "червоної" зони карантину (відео)
За інформацією ЛОДА, наразі у Львівській області зафіксували 159 411 випадків коронавірусу. Із початку пандемії від недуги померли 4 086 хворих, натомість одужали - 138 678.

Львівська область стрімко рухається до "червоної" зони епідеміологічної небезпеки. Так, через високий показник госпіталізацій хворих з COVID-19 та заповненість ліжкової мережі лікарняних закладів, область активно готується до нових обмежень. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис, інформує 032.ua.

На жаль, вкотре констатуємо, що епідситуація на території щоденно погіршується. Ми моніторимо ключові показники і спостерігаємо те, що при великій кількості надходження біоматеріалу на дослідження фактично кожна друга особа має позитивний ПЛР-тест, - зауважив Чемерис.

Крім того, в області зріс рівень госпіталізації пацієнтів, а ситуація з поширенням недуги погіршується кожного дня: "Ми вже третій день поспіль як перетнули позначку 60, мова йде про кількість госпіталізованих осіб на 100 тисяч населення. Відповідно, на жаль, область вже впевнено рухається до "червоного" рівня епіднебезпеки".

Зауважимо, що за день 11 жовтня до лікарень скерували 349 пацієнтів – це найбільша кількість за час цієї хвилі коронавірусу. Загалом завантаженість ліжкової мережі становить 59, 6%. Це попри те, що на Львівщині вже 21 заклад приймає хворих з COVID, а це - 4200 ліжко-місць, з яких 90% забезпечені киснем.

Нагадаємо, що з 18-го жовтня у Львові діятимуть нові обмеження. А поки школярі 5-11 класів та позашкілля переходять на дистанційне навчання. відбудеться також призупинення планових операцій та госпіталізацій. Це саме стосується й обмеження масових заходів та надалі діятимуть елементарні правила особистого захисту. Однак усе це запрацює лишень з 18 жовтня. Що стосується "червоної" карантинної зони - це рішення лише за державною комісією з питань ТЕБ і НС.

 

Читайте також
"Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео) "Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео)
У "червоній" зоні зможуть працювати: заклади громадського харчування за адресною доставкою та навинос; салони краси за попереднім записом; фінансові установи; пошта, заправки, медичні та ветеринарні заклади тощо.
«Омікрон» масово вражає львів'ян (відео) «Омікрон» масово вражає львів'ян (відео)
У стаціонарі 1-го ТМО Львова перебуває 451 пацієнт з коронавірусом, 87 з них – діти.
У Львові утворились довжелезні черги на ПЛР-тести (відео) У Львові утворились довжелезні черги на ПЛР-тести (відео)
Люди займають чергу ще з ранку, але все одно простоюють на вулиці майже годину, допоки в них зберуть біоматеріали на аналіз.
Loading...
Load next