Зігріти ближнього: із настанням холодів у Львові волонтери розпочали збір теплого одягу (відео)

Зігріти ближнього: із настанням холодів у Львові волонтери розпочали збір теплого одягу (відео)
Із настанням холодів волонтери почали активно збирати теплий одяг для людей, які опинилися у скрутному становищі. Найбільше зараз у попиті куртки, светри та зимове взуття.

Зігріти ближнього: із настанням холодів у Львові волонтери почали активно збирати теплий одяг для людей, які опинилися у скрутному становищі. Найбільше зараз у попиті куртки, светри та зимове взуття. Водночас активісти розповідають, що здебільшого люди до них приходять навіть не за матеріальною допомогою, а за психологічною, щоб пережити складний період у їхньому житті.

Потребують насамперед спілкування, бо це часто люди, які на вулиці проводять багато часу й вони ні з ким не спілкуються. Тому вони дуже потребують саме такого ставлення людського до них. І звичайно ці базові потреби. Це їжа, одяг, помитися, переночувати, - повідомила координаторка Спільноти святого Егідія у Львові Іванна Синицька.

У благодійному фонді "Корпорація добрих справ" теж збирають теплі речі для потребуючих, але й додатково організовують масову роздачу гарячої їжі, яку попередньо закупляють як за власний кошт, так і за пожертви небайдужих. Кажуть, що гарячий обід - не менш важливий для людей у холодну пору року. Тому організовують подібні заходи кілька разів на тиждень. 

Ми от годуванням таким займаємося вже напевно більше 10-ти років. І проводимо такі благодійні обіди кожного вівторка ми тут у Левандівському парку, у нас тут є бусик, який приїжджає з благодійною кухнею і роздаємо людям чай, перше, друге, щоб люди могли якось зігрітися, - заявив керівник БФ "Корпорація добрих справ" Віталій Іванов.
 

Також щосереди їжу роздають у Горіховому гаю, а щонеділі - у центрі обліку бездомних громадян. До речі, ця установа зараз дуже потребує саме теплого чоловічого одягу. Це куртки, светри, шкарпетки та взуття починаючи від 42-го розміру. 

При прийомі людина підходить до соціального працівника й повідомляє, що їй потрібно щось з одягу, до прикладу куртка, светр чи майка, то ми видаємо. Якщо відбувається соціальне патрулювання і ми знаходимо бездомну людину, привозимо її до нас у центр і видаємо повний комплект одягу: від нижньої білизни й до куртки, взуття та шкарпеток. А ще з собою даємо кульчок з сангігієнічними засобами, - розповіла соціальна працівниця Світлана Миклева.

Також теплі речі для людей у скруті збирають представники  "Емаус Оселі", "Соціальної комори", волонтери Червоного хреста та Осередку допомоги вагітним у кризовій ситуації. 

 

Читайте також
Львіський пластун щодня пробігає півмарафон, щоб зібрати кошти на дрон для ЗСУ (відео) Львіський пластун щодня пробігає півмарафон, щоб зібрати кошти на дрон для ЗСУ (відео)
Загалом до кінця місяця Назар має пробігти понад 650 км.
Безкоштовні одяг і взуття для переселенців у Львові (відео) Безкоштовні одяг і взуття для переселенців у Львові (відео)
Вимушено переміщені люди можуть отримати тут усе необхідне. Львів’ян можуть долучитися, поділившись речами, які не використовують.
У Дрогобичі волонтери проєкту БУР облаштовують гуртожиток для переселенців (відео) У Дрогобичі волонтери проєкту БУР облаштовують гуртожиток для переселенців (відео)
У Дрогобичі волонтерський рух БУР облаштовує помешкання для переселенців Проживатимуть в оновленому гуртожитку матері з дітьми.
Loading...
Load next