"Бананофікус", виливав томатний сік на депутата та викидання у смітник. Хто ж такий Остап Стахів насправді? (відео)

"Бананофікус", виливав томатний сік на депутата та викидання у смітник. Хто ж такий Остап Стахів насправді? (відео)
18 листопада суд арештував Стахіва, якого звинувачують у замаху на повалення конституційного ладу в Україні.

Сьогодні Львівський апеляційний суд відмовив підозрюваному у замаху на повалення конституційного ладу 36-річному Остапу Стахіву в скасуванні арешту. Стахіва продовжать тримати у львівському СІЗО протягом двох місяців, якщо він не внесе 998,8 тис. грн. Відповідне рішення прийняв суддя Ігор Галапац під час засідання 24 листопада.

Зазначимо, що в цей день також відбулася масова акція, організована прихильниками львівського активіста та відомого противника вакцинації. 

Раніше СБУ навіть вдалося оприлюднити фрагменти листування Стахіва та його прибічників у Viber про плани вчиняти теракти та захопити владу в Україні, створивши власні територіальні громади із "власною міліцією" та "економікою".

СБУ блокувала деструктивну діяльність антиукраїнської мережі, яка під "антивакцинаторськими" гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі. Так, зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу. За попередньою інформацією, їхні дії координували російські куратори. В результаті синхронних спецоперацій СБУ одразу в декількох регіонах України, діяльність антиукраїнського угруповання припинено. Лідеру так званих "антивакцинаторів" та ще одному фігуранту провадження, громадянину РФ, повідомлено про підозру за ст. 109 Кримінального Кодексу України, - заявили в СБУ.

Хто ж насправді Остап Стахів? З'ясуємо разом.

Зазначимо, що YouTube канал Остапа Стахіва, що існує з 2013 року, налічує більше 70 тис. підписників. На його Telegram-канал підписані майже 22 тис. користувачів, а Instagram лишається найменш популярним серед сторінок Стахіва і має лише 6,5 тис. підписників. 

Наразі сторінка активіста у Facebook заблокована, а YouTube вже видаляв один із його акаунтів через поширення недостовірної інформації.

За інформацією "Уніан", на сторінках, які вже видалені, Стахів публікував відео своїх візитів до сovid-лікарень Львова та інших областей. Туди він заходив без засобів індивідуального захисту та, користуючись журналістським посвідченням, хотів потрапити до інфекційних відділень.

Під час розмов з лікарями Стахів зокрема запитував останніх, чи пристуні в медзакладах "хворі на бананофікус". Під час прямих ефірів блогер Стахів намагався переконати підписників у тому, що пандемії коронавірусу не існує, крім того Стахів наголошував, що держава марно витрачає гроші на вакцинацію. Зокрема, під час одного з таких візитів до Іршанської районної лікарні у березні цього року Стахіва затримала поліція за порушення карантинних норм. Деякі прямі ефіри блогера, які залишаються в Instagram, набирають тисячі переглядів, - йдеться в матеріалі видання.

Варто зазначити, ще задовго до пандемії, Стахів був відомий як громадський активіст Львова. 

Разом із своїми однодумцями у 2009 році облив у Львові томатним соком депутата Держдуми Росії від партії "Єдина Росія", вигукуючи "Слава Україні".

Пізніше у 2012 році, йому вдалося зареєструвати власну ГО "Ідея нації", завдяки якій влаштовував акції протесту. 

У липні 2014 року активісти прийшли під апеляційний суд у Львові разом з труною, вінками та оркестром, а у серпні того ж року Стахів разом з однодумцями "Ідеї нації" увірвався до кабінет т.в.о. начальника ДАІ Львівщини та вимагав його звільнення, - пише "Уніан".

Вже у червні 2016 року виникла кумедна ситуація. Невідомі, називаючи Остапа Стахіва "псевдоактивістом", вкинули його у смітник просто поблизу офісу "Ідеї нації". 

Додамо, влітку 2017 року активісти "Ідеї нації" разом з Остапом Стахівим перекривали дорогу в Сихові, протестуючи проти дій місцевої влади.

Варто зауважити, в липні 2020 року була зареєстрована політична партія "За своїх", а вже у вересні того ж року назва партії змінилася на "Ідея нації", де Остап Стахів став її керівником. 28 серпня 2020 року Остап Стахів від "Ідеї нації" зміг балотуватися на посаду голови Львівської ОТГ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Свободу Стахіву": прихильники антивакцинатора зібрали майже мільйон гривень для сплати застави "Свободу Стахіву": прихильники антивакцинатора зібрали майже мільйон гривень для сплати застави
Апеляційну скаргу Остапа Стахіва розглядав суддя Ігор Галапац.
«Свободу Стахіву»: Львівський апеляційний суд відмовився скасувати арешт антивакцинатору (відео) «Свободу Стахіву»: Львівський апеляційний суд відмовився скасувати арешт антивакцинатору (відео)
Під стінами суду зібралось близько 20 прихильників Стахіва, які скандували «Свободу Стахіву».
​​Львівська прокуратура отримала результати психіатричної експертизи скандального Стахіва, його визнали осудним ​​Львівська прокуратура отримала результати психіатричної експертизи скандального Стахіва, його визнали осудним
14 січня 2022 року Галицький суд міста Львова продовжив на 3 місяці досудове розслідування щодо справи Остапа Стахіва.
Loading...
Load next