«ЛеоКарт» обіцяють запустити навесні 2022 року: з 13 січня Е-квиток запрацює лише для пільговиків

«ЛеоКарт» обіцяють запустити навесні 2022 року: з 13 січня Е-квиток запрацює лише для пільговиків
З 13 січня у громадському транспорті Львова електронний квиток запрацює для пільговиків.

У громадському транспорті Львова з 13 січня електронний квиток почне діяти лише для пільговиків. Всі інші пасажири, які не мають пільг, будуть далі оплачувати проїзд готівкою. Про це розповів директор департаменту міської мобільності та інфраструктури Олег Забарило, передає ZAXID.NET.

Зазначається, що не дивлячись на це, проїзд у громадському транспорті зростати поки не буде. Для всіз мешканців Е-квиток запустять навесні 2022 року.

За словами директора департаменту, з 13 січня у громадському транспорті Львова електронний квиток запрацює для пільговиків. Тобто власники пільгових карток «ЛеоКарт» зможуть завалідувати їх у транспорті і тільки після цього безкоштовно проїхати у транспорті.

Сьогодні всі транспортні засоби обладнані валідаторами. Відповідно, є 27 точок прийому документів від пільгових категорій пасажирів і 17 точок видачі цих документів. До 13 січня ми плануємо видати транспортні картки всім громадянам, які звернулися і подали документи. І ці люди зможуть з 13 січня зайти в транспортний засіб, провалідувати і після цього вони будуть мати право здійснювати поїздку, — пояснив Олег Забарило.

Він зазначив, що після застосування першого періоду е-квитка міська рада буде мати можливість проаналізувати пасажиропотік пільговиків і компенсовувати перевізникам гроші за фактично перевезених пасажирів.

Також він додав, що для повного запуску усієї системи 13 січня не буде можливості, адже є ризики збоїв у системі.

Є рекомендації наших міжнародних партнерів ЄБРР та MikroElektronika, ми мусимо дотримуватися цих рекомендацій і відповідно на кожному кроці з’ясовувати, які є недопрацювання, щоб це все ефективно працювало і щоб не було збоїв у системі. Бо якщо щось піде не так, ми не хочемо, щоб місто зупинилось і перевізники не мали можливості вийти на маршрути, — пояснив Олег Забарило.

Варто зауважити, що повноцінно електронний квиток у громадському транспорті міста має запрацювати навесні 2022 року. Це означає, що усі пасажири зможуть розраховуватись у транспорті безготівково — за допомогою транспортних карток «ЛеоКарт», банківської карти чи мобільного додатку.

Раніше повідомлялось, що у Львові розпочалася видача пільгових транспортних карток.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту
Раніше посадовці Львівської міськради відклали впровадження електронного квитка для всіх категорій пасажирів ще на пів року, з 13 січня 2022 року він працюватиме лише для пільгової категорії львів'ян.
Плати 10 гривень: чи задоволені жителі Львова підняттям вартості проїзду у транспорті (відео) Плати 10 гривень: чи задоволені жителі Львова підняттям вартості проїзду у транспорті (відео)
Від учора у Львові в громадському транспорті потрібно платити не 7 гривень, а 10. Від такого корегування цін на проїзд містяни розлючені, оскільки, умови у маршрутках не покращилися, а щоденних витрат тепер буде значно більше.
Е-квиток у Львові: де отримати «ЛеоКарт» і коли запрацює система? (відео) Е-квиток у Львові: де отримати «ЛеоКарт» і коли запрацює система? (відео)
Вже з 13 січня пільгова категорія осіб зможе користуватися системою автоматизованої оплати проїзду у громадському транспорті за допомогою спеціальних персоналізованих карток.
Loading...
Load next