Е-квиток у Львові: де отримати «ЛеоКарт» і коли запрацює система? (відео)

Е-квиток у Львові: де отримати «ЛеоКарт» і коли запрацює система? (відео)
Вже з 13 січня пільгова категорія осіб зможе користуватися системою автоматизованої оплати проїзду у громадському транспорті за допомогою спеціальних персоналізованих карток.

З 13-го січня у Львові запрацює безготівкова оплата проїзду в громадському транспорті для пільговиків. Це перший етап впровадження е-квитка. Наразі у Львівській МТГ налічуються понад 200 тисяч пільговиків. З них 100 тисяч подали документи на виготовлення «Леокарт». Наразі ж надруковано майже 50 тисяч персоналізованих карток, а видано лише 10 тисяч. Такі низькі цифри пояснюють складною ситуацією з коронавірусом та технічними складнощами.
 

Запустили з минулого тижня смс-інформування. 1-й день роботи 5-го числа прийшло 35% людей, що отримали смс. 6-го числа прийшло 50% людей. А вчора в районі 120%, бо люди які не прийшли у попередні дні прийшли вчора. Це був армагедон, — розповідає директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.
 

У СМС вказується дата, час та адреса, де можна забрати картку для проїзду. Посадовці розповідають, що за день друкують орієнтовно 5 тисяч карток, які потім розвозять по різних локаціях міста для видачі мешканцям.
 

У нас є 27 пунктів, де ми приймаємо заяви від пільгових категорій, є 19 точок в 6 локаціях, де ми приймаємо й одразу можемо видавати карточку це в межах 10-20 хв в залежності від того скільки людина документів людина приносить. І є 17 пунктів, де ми видаємо картки, які були оформлені у попередній період, — зазначає Микола.
 

Перелік необхідних документів для отримання пільгової карти є на сайті міської ради.
Згідно з планом до кінця лютого їх мають видати усім, хто подав відповідну заявку. Додамо, що наразі пільговики, які ще не отримали «ЛеоКарт», можуть надалі користуватися своїм посвідченням. Також активно у цей період працюватимуть контролери, кількість яких має зрости.
 

Контролери «Львівелектротрансу» працюватимуть у звичному режимі, а контролери «Львівавтодору» виконуватимуть більше просвітницьку функцію. Вони будуть самі загалом (кажучи) навчатися, тестувати наскільки воно коректно працює чи немає якихось неполадок, — пояснює директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило.
 

Також паралельно із цим тестують спеціальний додаток для смартфона, за допомогою якого можна буде прокладати собі маршрут пересування громадським транспортом та розраховуватись за проїзд.

Згодом мають відкрити пункти на території Львівської МТГ для продажу електронного квитка і для решти населення.
 

Транспортні картки коштуватимуть 60 гривень. Це вартість самої карточки, як носія електронного квитка. Надалі використовуючи термінали для поповнення тих транспортних карток можна буде їх запрограмувати чи на здійснення разових поїздок, чи на здійснення поїздок на підставі місячних, 3-місячних, піврічних та річних абонементів, — зауважує Олег Забарило.
 

Посадовці кажуть, що повністю запрацювати система АСОП має до початку літа. Додамо, що станом на зараз вже майже 800 транспортних засобів обладнанні відповідною системою розрахунку.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту
Раніше посадовці Львівської міськради відклали впровадження електронного квитка для всіх категорій пасажирів ще на пів року, з 13 січня 2022 року він працюватиме лише для пільгової категорії львів'ян.
Понад 60 тисяч львів'ян подали документи на пільговий е-квиток Понад 60 тисяч львів'ян подали документи на пільговий е-квиток
За словами директора ЛКП "Львівавтодор" Миколи Власюка, валідаторами для е-квитка обладнали 715 одиниць громадського транспорту з 793.
"Друк відбувся на місці": у Львові розпочалася видача пільгових транспортних карток "Друк відбувся на місці": у Львові розпочалася видача пільгових транспортних карток
У жовтні на вулиці Горбачевського запрацював Центр обслуговування пасажирів.
Loading...
Load next