Одразу кілька пікетів під стінами Ратуші: у день пленарного засідання сотні людей вийшли

Одразу кілька пікетів під стінами Ратуші: у день пленарного засідання сотні людей вийшли
Підприємці, атовці, митці та жертви недобросовісних забудовників.

Нині під стінами львівської мерії відгриміли одразу кілька протестів. Своє обурення роботою чиновників та депутатів прийшли висловити маже 200 мітингувальників.

Вже декілька років міська влада хоче демонтувати тимчасові споруди під різними причинами. Це кінець року, це остання сесія, і ми вирішили підійти і так скажемо грюкнути дверима, що ми є, що ми нікуди не поділися, - Олег Дудко, підприємець.

А от ветеранів війни протестують, бо ніяк не можуть розпочати будівництво власного житла поблизу Брюховицького лісу.

Коли землі перейшли в склад Львівської ОТГ почалися маніпуляції з боку львівських чиновників та засобів масової інформації Андрія Івановича, перше це було буцімто звинуваченням. В створенні заздалегідь якоїсь афери, придумали, приписали нам міфічні багатоповерхівки, - Сергій Лейченков, учасник російсько-української війни.

Ніхто з представників влади чи депутатського корпусу до протестувальників так і не вийшов. Нині міські обранці мали розглянути майже 200 питань порядку денного. Зокрема, ухвалити бюджет розвитку Львівської МТГ на 2022 рік. Його фонд у наступному році, ймовірно, становитиме близько півтора мільярда гривень. Однак довгоочікуваного голосування так і не відбулОсь. Депутати перенеслИ розгляд питання на 29 грудня.

Так стається що цього року в нас бюджет розвитку, якщо ми не будемо позичати кошти, практично дуже низький, який не перекриє потреби, які існують. Але якщо говорити про запозичення, то кожен з депутатів має розуміти, за що він голосує: в кого беремо, на яких умовах, під які відсотки беремо і чи потрібно нам це брати під ті чи інші проекти, - Наталія Шелестак, депутатка львівської міськради, голова бюджетної комісії.

Бажання мільярдів на 6, а реально доведеться вкластися в декілька разів меншу суму. Але принцип такий: все що ми почали нам треба завершити до кінця в наступному році, - Андрій Садовий, міський голова Львова.

Водночас обранці проголосували за зміну складу бюджетної та інших комісій. Ротація зачепить виключно представників найбільшої фракції у Львівській міськраді. 

Ми вирішили що ми час від часу будемо ротувати членів комісій з метою набуття нового досвіду, - Петро Адамик, депутатка львівської Міськради, голова фракції «Європейська Солідарність».

Одним з найважливіших питань, які нині підтримала сесія, стало затвердження програми «Безпечне місто», яка передбачає встановлення камер відеоспостереження у всіх житлових кварталах Львова до 2025 року на умовах співфінансування.

Тобто коли ОСББ, управляюча компанія, приватний бізнес має бажання встановити камери відеоспостереження, вони мають з’ясувати вимоги до тих камер у міській раді чи в Нацполіцїї і вони можуть отримати співфінансування на встановлення таких камер у розмірі 50%, -  Уляна Пак, депутатка львівської міськради

Також міські обранці дали старт створенню Молодіжної ради та підтримали викуп ще однієї квартири для потреб музею Соломії Крушельницької.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини
18 львівських компаній, а також юридичні особи які мають відношення до них потрапили під дію санкцій Ради національної безпеки та оборони. Зокрема їхні активи будуть заблоковані і компанії обмежать у торговельних операціях.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next