Конфлікт через російську музику: львівські чиновники організують перевірку нічного клубу Split

Конфлікт через російську музику: львівські чиновники організують перевірку нічного клубу Split
Політолог Андрій Смолій вважає, що це черговий доказ того, що російська музика, московські гастролери та все кремлівське має бути заборонене в Україні.

Львівські чиновники та депутати вирішили організувати перевірку нічного клубу Split, де стався конфлікт через російські пісні у караоке. У закладі кажуть, що готові до їхнього візиту та радо попрацюють щодо переліку пісень в караоке. Про це повідомляє "Високий замок".

Про перевірку повідомив виданню ВЗ Андрій Годик, перший заступник голови Львівської ЛОДА, голова міжвідомчої робочої групи щодо проведення систематичної роз’яснювальної роботи про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області.

Невдовзі чиновники Львівської ОДА та депутати ЛОР організують рейд у нічний клуб Split, щоб перевірити факти, тоді будемо реагувати в межах правового поля, — цитує видання посадовця.

Також голова ЛОР Ірина Гримак пообіцяла розглянути конфліктний випадок, що стався у Split, на сесії у лютому. Йдеться про те, що житель Львова поскаржився у соцмережах на охоронців, які вигнали його за зауваження щодо російської поп-музики, яка звучала в караоке.

Своєю чергою у нічному клубі для НВ Львів кореспонденту повідомили, що факт перевірки їх навіть радше тішить, аніж лякає. Керівництво клубу висловило бажання сісти разом з чиновниками й скласти перелік пісень, які можна використовувати у закладах.

Ми маємо зараз колізію, — пояснив Вололимир Захарчук. — З одного боку, діє мораторій на російськомовний продукт. З іншого — стаття 24 Конституції України забороняє утискати людей за мовною ознакою. Тому відмовити відвідувачам вибрати у караоке російську музику ми не можемо. І це проблема. Хоча на дискотеках у нас російських пісень немає. Якщо ми дійдемо до вирішення цього питання спільно з органами місцевого самоврядування — це буде всім на користь. Співпрацювати ми готові з радістю».

Про конфлікт у закладі Володимир Захарчук розповів, що охоронці хлопця не чіпали, тільки адміністраторка ввічливо попросила його вийти. І що він посварився через пісні Григорія Лєпса з туристами із Білорусі, які першими покинули заклад після початку конфлікту.

Нагадаємо, раніше у Львові охоронці вигнали відвідувача нічного клубу за прохання не співати російськомовні пісні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Отруйні гриби: на Львівщині четверо людей потрапили в реанімацію Отруйні гриби: на Львівщині четверо людей потрапили в реанімацію
Стан трьох пацієнтів, які є членами однієї родини, медики характеризують як середнього ступеня важкості. Один чоловік у важкому стані.
У Львові чоловіки жорстоко побили перехожого тонфою У Львові чоловіки жорстоко побили перехожого тонфою
Потерпілого госпіталізували із підозрою на перелом ноги та травмою голови.
Конфлікт з містом за посаду директора школи №96 триває Конфлікт з містом за посаду директора школи №96 триває
Екс-керівниця СЗШ №96 у Львові зазначає, що її незаконно звільнили з посади та неналежним чином провели новий конкурс на це місце
Loading...
Load next