Як відновити організм після новорічних свят? (відео)

Як відновити організм після новорічних свят? (відео)
По завершенню новорічно-різдвяних свят наш організм потребує якнайшвидшого відновлення.

Традиційно після затяжних святкових застіль у лікарнях збільшується кількість хворих на гострий панкреатит. До розладів функцій шлунково-кишкового тракту зокрема призводять нічні переїдання, часте споживання алкоголю і малорухливий спосіб життя. Тож в післясвятковий період наш організм як ніколи потребує очищення від накопичених токсинів і шлаків. Для цього нутриціологи радять споживати якомога більше свіжих овочів, фруктів та інших продуктів рослинного походження. Також, щоб очистити кишківник, фахівці рекомендують вживати близько літра мінеральної води із магнієм та застерігають не зважуватися одразу після свят.
 

Ми побачимо там хтось один кілограм, хтось 2, 3, хтось більше, але це насправді не жир, тому що жирова тканина вона дуже повільно набирається, а це буде зайва вода. Голодувати, робити розвантажувальні дні, детокси, пити якісь соки — ось це все робити не потрібно, тому що це ніяк не допомагає відновитися, ніяк не сприяє роботі печінки, це навпаки заводить організм в стрес, — пояснює нутриціологиня Ольга Дорош.
 

Водночас привести своє тіло у тонус допоможуть незначні фізичні навантаження. Однак вриватися в спорт потрібно поступово, кажуть фітнес-тренери.
 

Не потрібно одразу йти на бігову доріжку, тому що це міф, що якщо ми прийдемо в зал і будемо багато бігати й відповідно схуднемо. Куди більше потрібно приділити уваги силовим функціональним кардіотренуванням, оскільки працюватиме кожна частинка вашого тіла, — зазначає фітнес-тренерка Тетяна Іванів.
 

До них належать присідання, віджимання. Ці вправи можна робити навіть удома.

Тренуватися необхідно не частіше ніж тричі на тиждень. Цього буде достатньо, щоб привести себе у форму впродовж одного місяця, переконують фітнес-інструктори. Також фахівці рекомендують більше гуляти на свіжому повітрі, аби швидше повернутися до форми та побороти слабкість і сонливість. Зазвичай, через зіпсований режим сну, людям важко повертатися до повсякденної рутини, що призводить до зниження працездатності. Тож лікарі радять наступне.
 

Щоб не так різко і складно для нервової системи було виходити на роботу, бажано взагалі перед тим як виходити на роботу хоча б мати 3 доби для адаптації та вже потім вступати у звикле русло життя. Тому, якщо ви зазвичай встаєте о 7 ранку на роботу, можна за 3 доби до початку роботу будильник наставити на 10, 9, 8, — радить хірург 1-го ТМО Львова Адріан Квіт.
 

Психологи додають: повернення до звичного ритму життя повинне бути плавним. Не потрібно намагатися зробити все й одразу.
 

Особливо в перший тиждень потрібно максимально завершувати роботу за графіком і ніколи не брати роботу додому, ну і заздалегідь, хоча б за 2-3 дні, проглянути пошту, якщо робота пов’язана з листуванням, і як раз собі намітити перші плани, перші обов’язкові пункти, які людина має виконати вже на робочому місці, — зауважує психологиня Ольга Швед.
 

Додамо, попереду на українців чекають ще свята. Тож фахівці рекомендують відзначати їх зі значно меншим розмахом, аби ваш організм знову не стресував.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Зимова Країна мрій: у Львові тривають святкові гуляння на етнофестивалі (відео) Зимова Країна мрій: у Львові тривають святкові гуляння на етнофестивалі (відео)
На вулиці понад 10 градусів морозу, тож учасники «Миклухо Маклай» зігріваються, танцюючи аркан.
КАЗКОВА красуня! Львів отримав головну ялинку міста КАЗКОВА красуня! Львів отримав головну ялинку міста
Ялинку Львову подарував Йосип з Білогорщі, і вирощував він її аж 20 років
Loading...
Load next