Замінування усіх шкіл Львова: як евакуйовували школярів і педагогів через неправдиве повідомлення? (відео)

Замінування усіх шкіл Львова: як евакуйовували школярів і педагогів через неправдиве повідомлення? (відео)
Неспокійна середа. Нині учнів та працівників усіх львівських шкіл терміново евакуювали через анонімне повідомлення про замінування. Як усе відбувалось та чи хоч десь знайшли вибухівку, дізнавалися наші журналісти.

Скасовані уроки. Через анонімне повідомлення про замінування всіх львівських шкіл у навчальних закладах провели термінову евакуацію учнів та працівників. По 7-річну Нонну, яка навчається у 23 школі, одразу прибігла бабця. Жінка мешкає неподалік навчального закладу.  

Я вдома була, я бабця і тому мені легше. А батькам спробуй, десь хтось і далі працює,  не розумію кому це потрібно, не знаю, не маю слів, — бідкається Ганна Чоботар, львів’янка. 

Проте школярі навіть молодших класів розповіли, що не боялися евакуації. Учнів старшої школи — відпустили самостійно, молодші ж чекали на батьків чи родичів. 

Загалом з цієї школи евакуювали майже 900 учнів та працівників. Директорка каже, діти швидко залишали класи: на партах залишились зошити, а під ними змінне взуття. 

Ми діяли згідно з інструкціями, оскільки в нас є радіо оповіщення і протягом кількох хвилин всі діти були евакуйовані. Є запасні виходи позначені, є відповідна кількість вогнегасників, — каже Любов Милян, директорка СЗШ №23. 

Діти не панікували, оскільки в нас неодноразово проводили навчальні евакуації. Учні вже ознайомлені де і які виходи у нас працювали, все злагоджено, всі швидко вийшли, — розповіла Оксана Патицька, асистентка вчителя СЗШ №23. 

Директорка сусідньої 91 школи Людмила Шеремета розповідає: повідомлення про замінування усіх навчальних закладів міста надійшло у вайбер-чат ще близько опівдня. 

Я вибігаю з уроку і вже маючи досвід, тому що нещодавно наша школа одна була замінована, але минулого разу це було зроблено так скажемо професійно, за 5 хвилин буквально приїхала поліція, всі служби. Cьогодні ж ми узагалі не знали, чи хтось приїде і доки потрібно буде чекати, - Людмила Шеремета, в.о. директора СЗШ №91. 

Через велику кількість роботи, правоохоронці встигли обстежити лише частину шкіл.  

Станом на 17 годину в приміщеннях шкіл або на прилеглій території жодних вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Перевірки надалі тривають. Правоохоронці вживають усіх заходів для встановлення особи аноніма, який надав це повідомлення. Якщо воно виявиться неправдивим йому загрожує позбавлення волі терміном до 6 років, — зазначила Світлана Добровольська, речниця ГУ Нацполіції Львівщини. 

Додамо, окрім Львова повідомлення про замінування шкіл нині також надійшло в поліцію Черкас. А вчора аналогічний інцидент трапився в столиці. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові з торгового центру евакуювали 3 тис. людей через повідомлення про замінування У Львові з торгового центру евакуювали 3 тис. людей через повідомлення про замінування
Серед евакуйованих були працівники та відвідувачі ТРЦ.
Переодягнувся в жіноче і намагався розбестити дитину в шкільному туалеті (відео) Переодягнувся в жіноче і намагався розбестити дитину в шкільному туалеті (відео)
У школі в той час не було охоронця, тому чоловік просто зайшов всередину.
Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео) Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео)
Уроки безпеки для школярів. Львівські вогнеборці спільно із поліціянтами навчають дітлахів правил поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Такі пізнавальні уроки відбудуться у всіх районах області.
Loading...
Load next